Muzicianul britanic Matt Bellamy a cumpărat recent o chitară care i-a aparţinut lui Jeff Buckley şi o va folosi pentru înregistrarea următorului album Muse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat Guitar World, citat de NME, Bellamy a dezvăluit că a cumpărat instrumentul Fender Telecaster din 1993 pe care Buckley l-a folosit pentru a înregistra albumul „Grace”. 

„Am avut o întreagă echipă de oameni care l-au evaluat pentru a ne asigura că este cel bun. Am reuşit să fie verificat, aşa că am acest Telecaster al lui cu care a înregistrat întreg albumul «Grace» şi melodia «Hallelujah»”, a explicat Bellamy.

El a continuat: „Nu am cumpărat-o ca să o agăţ pe perete cu o poză a lui Jeff. Am cumpărat-o pentru a o folosi şi integra, pentru a menţine chitara asta ca parte a muzicii. Îmi place să cred că asta şi-ar fi dorit”.

Despre felul în care sună chitara, el a spus că este „ciudat”. „Nu sună ca niciun alt Telecaster. I-am analizat toate părţile electronice, nimeni nu a schimbat nimic, dar în cazul dozelor a fost făcută o eroare în fabricaţie, pentru că, dintr-un anumit motiv, sunt puţin defazate”.

„Pe scurt, are un sound extrem de sticlos, deschis şi nu sună ca nicio chitară pe care am folosit-o până acum”.

Bellamy a spus că a descoperit chitara la o bună prietenă a lui Buckley, Janine Nichols. „Era, de fapt, chitara ei. Jeff nu avea o chitară bună la acel moment şi, când a început să susţină turnee, ea i-a împrumutat Telecasterul. Ea a trimis o lungă scrisoare odată cu chitara, spunând că îşi doreşte să ajungă la cineva care chiar va cânta cu ea, nu doar să o pună pe un perete. Şi asta fac”.

Matt Bellamy a dezvăluit că a folosit-o deja la înregistrări şi că intenţionează să o folosească pentru următorul album Muse. 

La începutul lunii mai, muzicianul a lansat o piesă solo, compusă în izolare, şi a declarat pentru NME că se vede lansând mai mult de un cântec anul acesta. În plus, el a spus că Muse ar putea reveni în Devon pentru a înregistra următorul album.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.