Regizorul Martin Scorsese a stârnit o polemică la Hollywood declarând, vineri, că filmele cu supereroi precum cele produse de studiourile Marvel nu sunt după părerea sa "cinema" şi fac parte mai degrabă dintr-un "parc tematic".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu mă uit la ele. Să ştiţi că am încercat. Dar nu este cinema", a spus regizorul, în vârstă de 76 de ani, pentru revista britanică Empire, care l-a întrebat dacă a văzut filme inspirate din universul Marvel. 

"Sincer, la ceea ce mă duc cu gândul, cu actori care fac tot ce pot în circumstanţele date, este la un parc tematic", a continuat Martin Scorsese, care a fost intervievat cu ocazia lansării noului său film "The irishman", produs de Netflix. 

Pentru cineast, "nu este vorba de cinema făcut de oameni care caută să transmită emoţii şi experienţe psihologice unei alte fiinţe". 

Aceste comentarii ale autorului filmelor legendare "Taxi Driver", "Raging Bull", "Goodfellas" sau "Casino", au zguduit Hollywoodul, unde regizorul este adulat de mulţi profesionişti din cinematografie. 

"Martin Scorsese este unul dintre cei cinci cineaşti ai mei preferaţi", a scris vineri pe Twitter James Gunn, care a regizat pentru Marvel "Gardienii Galaxiei". "Am fost scandalizat când oamenii au manifestat contra filmului "Ultima ispită a lui Isus" fără să fi văzut filmul. Astăzi sunt trist pentru faptul că el judecă filmele mele în aceeaşi manieră", a deplâns James Gunn. 

"Cei care cred că Marvel caută doar să facă parcuri tematice sunt nedrepţi şi cinici", a reacţionat la rândul său Christopher Robert Cargill, co-scenarist la "Docteur Strange" şi care lucrează la continuarea acestui film. "Cred că una dintre marile erori ale gândirii actuale este că cinemaul trebuie să fie greu de înţeles", a adăugat el pe Twitter. 

Saga Marvel lansată în 2008 cu "Iron Man" este una dintre cele mai profitabile din istoria cinematografiei, cu aproape 23 de miliarde de dolari venituri la nivel mondial. 

"Avengers: Endgame" a deţinut în această vară recordul de venituri cu peste 2,79 miliarde de dolari. Acesta a fost deţinut înainte de "Avatar". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.