Cântăreaţa britanică Marianne Faithfull şi muzicianul australian Warren Ellis, cunoscut ca parte a Nick Cave and the Bad Seeds, vor lansa în luna aprilie un album comun, potrivit revistei Uncut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„She Walks In Beauty”, descris ca „un album unic de poezie şi muzică”, va fi lansat de BMG pe 30 aprilie.

Pentru acest album au colaborat şi Nick Cave, Brian Eno şi violoncelistul Vincent Ségal.

„She Walks In Beauty” a fost înregistrat înainte şi în timpul primei carantine impuse în contextul pandemiei, în care Faithfull însăşi a fost diagnosticată cu Covid-19.

„Am avut acest proiect în minte din adolescenţă, când studiam Engleza şi am ajuns la romanticii secolului XIX: Keats, Shelley, Wordsworth şi Byron”, a declarat Faithfull pentru Uncut. „Am început prin a înregistra şase sau şapte poezii în apartamentul meu cu Head (producătorul lui PJ Harvey, n.r.), care le-a mixat, apoi le-am trimis lui Warren. Muzica cu care a venit el este minunată. Nu am mai auzit ceva asemănător”.

Primele înregistrări au fost finalizate înaintea izbucnirii pandemiei. Apoi, spune Faithfull, „nu am ştiut dacă îl mai pot face”.

„A fost foarte trist, pentru că îmi doream să cânt poezia lui Lord Byron «So We’ll Go No More A Roving», dar nu pot cânta, momentan, pentru că boala mi-a afectat plămânii. Când am avut Covid, am fost aproape moartă. Încă mă refac. Aşadar, acea poezie s-a dovedit a fi una dintre cele mai frumoase, pentru că este atât de vulnerabilă”, a mai spus ea.

Warren Ellis a afirmat: „Marianne are una dintre acele voci care sunt complet autoritare şi pline de o aşa culoare şi înţelepciune. O găsesc foarte emoţionantă şi inspirantă”.

Marianne Faithfull a apărut în lumina reflectoarelor în 1964, ca apropiată a trupei The Rolling Stones. Jagger şi Keith Richards au compus single-ul ei de debut, „As Tears Go By”, lansat în acelaşi an. Era căsătorită cu Dunbar, cu care avea un fiu, când forma împreună cu Jagger unul dintre cele mai cunoscute cupluri. Cei doi s-au despărţit în 1970.

Faithfull a luptat o vreme cu dependenţa de droguri, ajungând, la începutul anilor 1970, să trăiască pe străzi. A încercat chiar să se sinucidă, când a pierdut custodia fiului ei. În 1971, ea l-a întâlnit pe de producătorul Mike Leander, iar cariera ei a fost relansată în 1979, cu albumul „Broken English”.

A colaborat apoi cu producători ca Hal Willner pentru albumul „Strange Weather” (1987), cu Angelo Badalamenti (producător muzical al „Twin Peaks”), pentru „A Secret Life” (1995) şi a înregistrat frecvent compoziţii ale lui Kurt Weill. Ea a fost invitată de trupa Metallica să cânte refrenul piesei „The Memory Remains” (1997). În anii 2000, Faithfull a lansat două albume, „Kissin’ Time” şi „Before the Poison”, pentru care a colaborat cu Beck, PJ Harvey, Nick Cave, Damon Albarn (Blur, Gorillaz) şi Billy Corgan (Smashing Pumpkins). Mai târziu, a reluat colaboarea cu Willner. Cel mai recent album al ei, „Negative Culpability”, a apărut în 2018.

În luna februarie 2020 a fost anunţat că actriţa Lucy Boynton, cunoscută din lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”, va interpreta rolul Marianne Faithfull într-un film dedicat cântăreţei şi actriţei, regizat de Ian Bonhôte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.