Mii de oameni îmbrăcaţi în Moş Crăciun au luat parte, duminică, la Madrid, la un maraton în scopul strângerii de fonduri pentru comunicatatea din insula La Palma, afectată recent de erupţia vulcanului Cumbre Vieja, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îmbrăcaţi în clasicul costum în alb şi roşu, alergătorii au pornit în cursă de-a lungul Paseo de la Castellana, bulevard principal din centrul oraşului.

 

Unii alergători au înlocuit pantalonii roşii tradiţionali ai lui Moş Crăciun cu unii scurţi mai sport, în timp ce mulţi purtau măşti de protecţie ca măsură de precauţie împotriva coronavirusului

„Trebuie să încerci să fii precaut, mai ales în apropiere de Crăciun”, a spus Teresa, care a participa alături de colegii ei care au purtat măşti. 

Mii de oameni au fost evacuaţi şi cel puţin 2.910 de clădiri au fost distruse în La Palma, insulă din Canare. 

Vulcanul Cumbre Vieja a început în septembrie să arunce lavă topită, dar oamenii de ştiinţă au spus săptămâna trecută că erupţia ar putea să se apropie de sfârşit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.