Un maraton de 24 de ore pe nisip va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în staţiunea Mamaia, la startul competiţiei urmând să fie prezente 20 de echipe a câte 24 de concurenţi, evenimentul având drept scop sprijinirea copiilor cu autism. În această cursă vor alerga psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, ai Gărzii de Coastă şi ai ISU Dobrogea, cercetaşi marini, jurnalişti, voluntari ai Crucii Roşie, antrenori de fitness, elevi şi studenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul sportiv este iniţiat de Centrul de Psihologie “Marea Neagră”, care face parte din proiectul Camera Virtuală, ce promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. 

În această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, antrenori de fitness, elevi, studenţi.

Startul va fi dat sâmbătă, la ora 10.00, din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri. La competiţie participă 20 de echipe a câte 24 de concurenţi.

O companie de telecomunicaţii susţine cu 7.000 de euro proiectul Camera Virtuală, menit să sprijine copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, iar Centrul de Psihologie “Marea Neagră” va marca simbolic această sponsorizare oferită anul trecut prin intermediul programului “Te implici” în cadrul acestei maraton de 24 de ore pe nisip, astfel că fiecare oră de alergare echivalează cu 300 de euro.

“Am reuşit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe aceşti copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral şi financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul”, a declarat  psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul principal al acestui eveniment.

Manifestarea sportivă nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi, la sosire, o medalie. Pe timpul celor 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.