Mănuşa lui Freddy Krueger va fi scoasă la vânzare luna viitoare, în cadrul unei licitaţii de suveniruri cu peste 1.800 de obiecte din filme de groază, printre care "The Shining", "Sweeney Todd" şi "A Nightmare on Elm Street".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul de patru zile va începe la 9 noiembrie, iar casa de licitaţii Propstore se aşteaptă să obţină în total peste 12 milioane de lire sterline.

Alături de mănuşa de erou cu degete cu lama de ras purtată de Robert Englund în filmul de groază indie "A Nightmare on Elm Street" din 1984, va fi expusă şi o schiţă originală desenată de mână a piesei, care se estimează că se va vinde cu până la 400.000 de lire sterline.

Costumul lui Jason Voorhees, din franciza "Friday the 13th", este aşteptat să ajungă la 100.000 de lire sterline, alături de o mască de hochei purtată în timpul filmărilor, estimată între 40.000 şi 80.000 de lire sterline.

Un scenariu al filmului "The Shining" adnotat de regizorul Stanley Kubrick este, de asemenea, scos la vânzare cu o estimare maximă de 60.000 de lire sterline.

Lamele de ras ale personajului Sweeney Todd al lui Johnny Depp din filmul "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" din 2007 se aşteaptă să strângă până la 30.000 de lire sterline în timpul licitaţiei live.

Masca din piele umană purtată de Leatherface, interpretat de RA Mihailoff, în thrillerul "Leatherface" din 1990 al lui Jeff Burr: The Texas Chainsaw Massacre III ar putea ajunge până la 25.000 de lire sterline.

Fanii horror-ului modern pot licita, de asemenea, pentru o mostră de machiaj a lui Pennywise (Bill Skarsgård) din filmul "It Chapter Two" din 2019, cu un preţ maxim estimat de 12.000 de lire sterline, precum şi pentru o mască Ghostface din "Scream 4" din 2011, cu până la 10.000 de lire sterline.

De asemenea, în cadrul licitaţiei va fi scoasă la vânzare şi cartea de autografe a actorului din Poltergeist, Oliver Robins, alături de o fotografie cu autograf din distribuţie, care ar putea ajunge până la 12.000 de lire sterline.

Robins, care l-a interpretat pe Robbie în filmul din 1982, a declarat: "Sunt încântat să ofer tuturor o bucată de istorie cinematografică - cartea mea originală de autografe de pe platoul de filmare al filmului Poltergeist".

"Această relicvă preţioasă conţine semnăturile multor actori şi membri ai echipei incredibil de talentaţi alături de care am avut privilegiul să lucrez la acest film de groază emblematic. Acum, este timpul să o încredinţez unui nou îngrijitor care va preţui şi va păstra această piesă unică de magie cinematografică. Fiecare pagină este o amintire vie a pasiunii şi camaraderiei care au alimentat eforturile noastre de a da viaţă acestei capodopere cinematografice."

Licitaţia de patru zile va fi deschisă pentru oferte online, prin telefon sau prin corespondenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.