Trupa galeză Manic Street Preachers va susţine, în luna decembrie, două concerte pentru lucrătorii National Health Service (NHS) care luptă cu epidemia de Covid-19, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertele vor avea loc pe Motorpoint Arena din Cardiff. „Vrem să facem ceva pentru a ne arăta aprecierea, dragostea şi respectul pentru NHS şi lucrătorii minunaţi. Un concert gratuit şi unul pentru strângere de fonduri par a fi cel mai bun fel de a ne exprima recunoştinţa profundă pentru munca lor eroică”.

Primul show este programat să aibă loc pe 4 decembrie şi va fi gratuit pentru lucrătorii NHS. Aceştia pot aplica pentru bilete până pe 10 aprilie. Un lucrător poate solicita 2 bilete. Orice angajat în sistemul sanitar este eligibil - medici, asistente, portari şi îngrijitori.

Seara următoare, va avea loc un concert pentru strângere de fonduri, care va fi disponibil tuturor. Încasările vor fi donate NHS Wales. În acest caz, este impusă o limită de 4 bilete de persoană, care vor fi disponibile la vânzare din 10 aprilie.

Manic Street Preachers a fost fondată în 1986, în Blackwood, şi este formată din James Dean Bradfield (voce, chitară), Nicky Wire (bas) şi Sean Moore (tobe). Trupa a fost, de-a lungul anilor, cap de afiş la festivaluri precum Glastonbury, T in the Park, V Festival şi Reading, a câştigat 11 NME Awards, 8 Q Awards şi 4 BRIT Awards. A fost nominalizată de două ori la Mercury Prize, iar albumele ei au fost vândute în peste 10 milioane de copii.

Formaţia galeză a concertat la Bucureşti în 2008, la festivalul B'estfest. Cel mai recent album lansat este „Resistance is Futile” (2018).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.