Topmodelul israelian Bar Refaeli şi părinţii ei, acuzaţi de evaziune fiscală şi fals în declaraţii, au sugerat Procuraturii Generale din Israel că mama vedetei ar fi dispusă să meargă la inchisoare în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această opţiune a fost găsită de familie pentru atunci când va fi pronunţat verdictul în proces şi vor fi stabilite pedepsele corespunzătoare delictelor de care este acuzată de un an. 

Postul israelian de televiziune 13 a informat că Refaeli, care a născut luni al treilea copil, ar putea condamnată să plătească o amendă de 8 milioane de euro pentru impozitele pe care nu le-a achitat în ţară.

În timpul procesului, modelul a susţinut că veniturile ei au fost obţinute în Statele Unite şi că nu era obligată să le declare în Israel. Părinţii ei, Tzipi şi Rafael, sunt acuzaţi în acelaşi proces de muşamalizare şi de spălare de bani.

Propunerea familiei pentru a pune capăt litigiului este ca Tzipi, mama şi agenta modelului, să fie cea care să execute 1 an şi jumătate de închisoare şi ca fiica ei, Bar Refaeli, să fie condamnată la 6 luni de muncă în folosul comunităţii, pentru a-şi putea îngriji cei trei copii şi continua cariera în modă şi afaceri. 

Bar Refaeli este căsătorită cu omul de afaceri israelian Adi Ezra, director general al companiei Neto. Ei mai au două fiice: Liv, născută pe 11 august 2016, şi Elle, născută pe 20 octombrie 2017. 

Refaeli, care a avut o relaţie de cinci ani cu actorul Leonardo DiCaprio, nu a comentat ştirea apărută în presa israeliană.

În luna aprilie a anului trecut, un tribunal din Lod a respins recursul făcut de Refaeli contra rechizitoriului fiscal. Ea a asigurat că în perioada investigată avea reşedinţa fiscală în SUA, unde locuia împreună cu partenerul ei Leonardo DiCaprio. În apărare, a prezentat, între altele, o scrisoare din partea tatălui actorului, George DiCaprio, care confirma declaraţiile ei.

Procurorii fiscali israelieni au respins probele şi au urmat pista banilor. Autorităţile fiscale americane au considerat-o pe Refaeli „nerezidentă”, iar în registrele lor nu figurează nicio proprietate imobiliară sau vehicul pe numele ei şi nici un domiciliu fiscal în State.

Fiscul israelian a concluzionat că între 2009 şi 2010, modelul a trăit o bună perioadă din an în două apartamente din Tel Aviv închiriate pe numele mamei şi al fratelui ei, astfel că ea nu figura oficial ca rezident. În aceeaşi perioadă, a creat firme şi conturi bancare în străinătate pentru a ascunde autorităţilor israeliene încasările din drepturile de imagine, precum cele din contractele cu Lexus şi Range Rover.

Nu este prima dată când Refaeli, în vârstă de 34 de ani, este acuzată de astfel de delicte. În 2015-2016 a fost interogată de autorităţile fiscale în legătură cu o altă presupusă evaziune fiscală. A fost amendată cu 60.000 de euro pentru că nu a declarat bunuri de lux primite.

Refaeli a fost unul dintre prezentatorii ediţiei 2019 a concursului Eurovision, care a avut loc la Tel Aviv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.