"Malmkrog", cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu încheie cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, într-o proiecţie specială, programată de la ora 23.50, care oferă publicului a doua şansă de a vedea filmul în România, după avanpremiera de la TIFF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distins cu Premiul pentru cea mai bună Regie în cadrul Secţiunii Encounters de la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin şi lăudat de critica de specialitate în Franţa, unde a avut premiera extraordinară pe marile ecrane în iulie, filmul "Malmkrog" poate fi văzut sâmbătă seară într-o proiecţie specială care închide Festivalul de Film Anonimul desfăşurat la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Este a doua şansă pentru publicul din România de a vedea producţia semnată de Cristi Puiu, după avanpremiera de la TIFF.

„În 2004, la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, Cristi Puiu îşi arăta în Deltă scurtmetrajul Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea, câştigător al Ursului de Aur al Competiţiei de Scurtmetraj a Festivalului de film de la Berlin. În 2020, aşteptarea legată de noul film al lui Cristi Puiu la Anonimul este imensă. "Malmkrog" este câştigător al premiului pentru regie la secţiunea Encounters de la Berlin 2020 şi este minunat că putem închide Festivalul cu această proiecţie. Se va vorbi mult despre acest film, cu siguranţă, şi este un privilegiu pentru noi ca una din primele dăţi când Malmkrog se vede în România să fie în faţa unui public atât de special ca cel de la Anonimul”, declară Miruna Berescu, directorul Festivalului Anonimul.

"Malmkrog" este până în prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu original, o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853-1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi  din satul Mălâncrav (Sibiu). Filmul este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză - doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.  Din distribuţie fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot şi István Téglás.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.