Cel mai recent film al regizorului Patrice Leconte (cunoscut pentru „Ridicule” sau „Fata de pe pod”) îl readuce pe marile ecrane pe celebrul comisar parizian din bestsellerurile poliţiste ale lui George Simenon: „Maigret”. Rolul principal este interpretat de Gérard Depardieu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 1953, o tânără necunoscută îmbrăcată într-o rochie elegantă de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. În absenţa vreunui martor şi fără posibilitatea de a-i afla identitatea, comisarul Maigret încearcă să înţeleagă circumstanţele misterioase în care a murit victima şi să facă lumină într-un caz care-i trezeşte amintiri dureroase.

O ecranizare a uneia dintre cele mai personale investigaţii ale lui Maigret în care, dincolo de atmosfera şi personajele unui thriller clasic, facem cunoştinţă cu trecutul comisarului, umanitatea şi obsesiile lui.

„Maigret este unul dintre marii poliţişti ai literaturii alături de Porfir din 'Crimă şi pedeapsă' sau Javert din 'Mizerabilii'”, spune Gérard Depardieu.

„Maigret” a fost prezentat în premieră naţională la ediţia din 2022 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Din distribuţie fac parte Gérard Depardieu, Jade Labeste, Melanie Bernier, Aurore Clement, Andre Wilms şi Herve Pierre.

Patrice Leconte a devenit cunoscut ca scenarist/regizor în anii 1980 prin comediile „Les Bronzés” (1978) şi „Les Bronzés font du ski” (1979). A realizat numeroase filme apreciate de critici: „Tandem” (1987), „Monsieur Hire” (1989), „Soţul coafezei” (1990), „Fata de pe pod” (1999), toate primind nominalizări la categoria Cel mai bun regizor la premiul César.

„Ridicule” (1997), i-a adus premiul César pentru cel mai bun regizor şi premiul BAFTA pentru cel mai bun film în limbă străină. În 2010, a realizat comedia „Voir la mer” care i-a adus premiul Swann d'or pentru cel mai bun regizor.

„Maigret” este distribuit în România de Transilvania Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.