Mai mult de un sfert dintre festivalurile muzicale programate în Marea Britanie anul acesta au fost anulate ca rezultat al inacţiunii guvernului privitor la asigurarea evenimentelor, informează The Guardian, care citează un studiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Asociaţiei Festivalurilor Independente (Association of Independent Festivals, AIF), care a monitorizat festivalurile care au loc în Regat anul acesta, 26% dintre evenimentele cu capacitate mai mare de 5.000 de persoane au fost anulate de organizatori.

AIF a estimat că mai mult de trei sferturi (76%) dintre cele rămase ar putea fi contramandate dacă nu este revizuită acţiunea privind politicile de asigurare în caz de anulare a evenimentelor mari.

Dintre membrii AIF, 72% au spus că dacă festivalurile lor nu au loc anul acesta vor avea nevoie de sprijin financiar în vederea revenirii în 2022.

Festivaluri precum Boomtown Fair, BST Hyde Park şi Glastonbury au confirmat că nu vor avea loc anul acesta din cauza incertitudinii provocate de pandemie, iar Boomtown Fair a adus în discuţie îngrijorările privind asigurarea.

AIF a avertizat anterior guvernul că mulţi organizatori de festivaluri au nevoie de asigurări privind ajutorul financiar, având în vedere că evenimentele care urmează să aibă loc în lunile iulie şi august trebuie să se angajeze în costuri nerambursabile până la finalul lunii mai, dacă merg înainte.

Paul Reed, diectorul executiv al AIF, a spus: „Deja de mai multe luni, am avertizat guvernul că sezonul 2021 al festivalurilor în Marea Britanie va fi rapid erodat dacă nu reuşeşte să îşi sprijine propria foaie de parcurs pentru ieşirea din izolare şi să acţioneze cu privire la asigurarea anulării din cauza Covid-19”.

„Fără o plasă de siguranţă, promotorii independenţi nu pot începe să investească cu încredere în evenimentele lor. În prezent, nu au nicio protecţie în cazul unei probleme legate de Covid care ar duce la anularea festivalurilor lor. Dacă asigurarea susţinută de guvern iese din discuţie, organizatorii de festivaluri merită să ştie ce propune guvernul drept alternativă pentru a preveni colapsul generalizat al sezonului de festivaluri”. 

Guvernul britanic a demarat o serie de evenimente-pilot, cu public, ca parte a unui test pentru a strânge dovezi legat de cum pot avea loc evenimente ample odată cu ridicarea restricţiilor. În această serie se înscrie şi gala Brit Awards, de luna aceasta.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Cultură, Media, Digital şi Sport a explicat: „Mai mult de 34 de milioane de lire sterline din fondul de redresare a culturii a sprijinit festivalurile precum Glastonbury, Bath international comedy festival, Boomtown şi Shambala. Ca parte a foii nostre de parcurs pentru redeschiderea tuturor sectoarelor, treptat şi sigur, am organizat un eveniment test în aer liber la Sefton Park din Liverpool, săptămâna trecută, pentru a analiza cum putem relua festivalurile. Suntem conştienţi de îngrijorările la nivel larg privind asigurarea despăgubirilor pentru evenimentele live şi analizăm ce sprijin putem oferi în continuare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.