Două zeci şi una de producţii din 8 ţări din America Latină şi două din Spania vor fi disponibile, între 9 şi 16 septembrie, pe platforma Cinesquare.net, pe pagina dedicată festivalului Película.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru vizionare este necesară achiziţionarea unui bilet sau abonament de pe eventbook.ro.

Anul acesta, festivalul va prezenta atât titluri recente, cât şi producţii apreciate din anii trecuţi, filme premiate la ediţii anterioare, precum şi titluri  cu subiecte reprezentative pentru cultura latino-americană. Spectatorii vor avea la dispoziţie două secţiuni însumând 21 de filme: o selecţie de titluri noi, în premieră în România, şi o colecţie de filme din ediţii anterioare. Toate filmele sunt prezentate în limba originală şi au subtitrare în limba română.

Între filmele prezentate se numără „Zilele în care a apărut balena/ Los dias de la ballena”, lungmetrajul de debut al regizoarei columbiene Catalina Arroyave Restrepo, documentarul „Călătoria lui Javier Heraud/ El viaje de Javier Heraud”, de Javier Corcuera, „Casa de vacanţă/ Alelí” (Uruguay) cel de-al doilea lungmetraj regizat de Leticia Jorge, „Pânza de păianjen/ Araña”, propunerea Chile pentru o nominalizare la Oscar 2020, al treilea film regizat de Andres Wood, şi documentarul „Piazzolla, anii rechinului/ Piazzolla, los años del tiburón” (Argentina), regizat de Daniel Rosenfeld.

Copiii vor putea urmări miniserialul „Pământul din palmele mele/ La tierra en mis manos” şi animaţia braziliană „Băiatul şi lumea/ O meninp e o mundo”, nominalizată la premiile Oscar.

O parte din selecţia pentru a cincea ediţie a festivalului a fost realizată în colaborare cu Cinelatino (Rencontres de Toulouse) din Franţa, specializat în cinematografie latino-americană.

Película 2020 va avea loc între 9 şi 16 septembrie, online şi offline, cu respectarea tuturor normelor şi măsurile în vigoare pentru organizarea de evenimente.

Toate filmele din selecţia festivalului vor putea fi vizionate online, cu subtitrare în limba română, în perioada 9 - 16 septembrie 2020, iar între 9 şi 13 septembrie, în fiecare seară, în curtea Institutului Francez. Aici vor rula cinci dintre cele mai importante filme ibero-americane ale ultimilor  ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.