Mai mult de 2 milioane de bilete de cinema au fost vândute în Franţa în primele şase zile de la redeschiderea sălilor, după jumătate de an în care acestea nu au funcţionat, în contextul pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sălile de cinema au fost redeschise pe 19 mai, iar în decurs de şase zile au fost vândute 2,1 milioane de bilete.

Cifrele, scrie Variety, sunt impresionante, având în vedere că sălile funcţionează la capacitate redusă, de 35%, şi că este în vigoare o restricţie de circulaţie pe timp de noapte de la ora 21:00.

Printre filmele care au atras un număr mare de spectatori se numără „Adieu les cons” al lui Albert Dupontel, care a câştigat anul acesta şase premii César, „ADN”, semnat de Maiwenn, „Another Round” al lui Thomas Vinterberg, premiat cu Oscar, „Slalom” al lui Charlene Favier şi „Garçon Chiffon” al lui Nicolas Maury.

Lungmetrajul anime „Demon Slayer: Mugen Train” s-a clasat pe locul al doilea în box office-ul francez, după comedia lui Dupontel.

Anul trecut, când sălile franceze au fost redeschise, în iunie, cu „Tenet” al lui Christopher Nolan, a fost nevoie de zece zile pentru a fi vândute 1 milion de bilete de cinema.

Cu 1,6 milioane de bilete vândute de miercuri până duminică, box office-ul francez a scăzut cu doar 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2015 - 2019, când nu existau restricţii de vreun fel.

Luni, când în Franţa era marcată sărbătoarea Rusaliilor, vânzările au crescut cu 200% faţă de o zi obişnuită din mai din perioada 2015 - 2019.

Spre deosebire de alte pieţe europene, Franţa a înregistrat cea mai bună revenire a cinematografelor. Dacă în Germania nu au fost încă redeschise sălile, în Spania a fost înregistrată o scădere a numărului de bilete vândute cu 72% faţă de 2019, potrivit Marti, care subliniază că Italia a înregistrat o diminuare de 80%. În Marea Britanie, a fost înregistrată o scădere a box office-ului cu 20 - 30% faţă de nivelurile din mai 2019. 

Pe continentul european, Franţa are cele mai multe săli de cinema pe cap de locuitor şi este cunoscută ca naţiunea cu cel mai mare consum de film. În 2019, în Hexagon funcţionau mai mult de 6.000 de săli. 

Este aşteptat ca box office-ul să crească aici din nou, odată ce va fi permisă funcţionarea sălilor la 65% capacitate, din 9 iunie, înainte ca restricţiile în acest sens să fie ridicate complet pe 30 iunie.

Şi în cazul restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte vor fi făcute modificări curând. Din 9 iunie, acestea vor intra în vigoare la ora 23:00, iar din 30 iunie vor fi eliminate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.