Filmele, concertele şi evenimentele speciale din programul celei de-a doua ediţii Sunscreen Film & Arts Festival (17 - 20 august) au strâns peste 16.000 de spectatori şi participanţi în Constanţa şi Mamaia timp de patru zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul Mirabelei Dauer şi cel al folkiştilor Alifantis & Zan, dar şi filmele „Încă 2.0 lozuri” (r. Paul Negoescu), Carbon (r. Ion Borş), „California Dreamin’” (r. Cristian Nemescu) şi „Dragoste pe muchie de cuţit” (r. Germain Kanda) proiectate în Piaţa Ovidiu, one man show-ul lui Horaţiu Mălăele de la Centrul MEPT Jean Constantin şi evenimentele din Piaţa Cazino Mamaia - proiecţiile „Visul” (r. Cătălin Saizescu) şi „Casablanca” (r. Michael Curtiz) - s-au aflat în topul preferinţelor spectatorilor. Pe plaja Reyna, cel mai popular film a fost „Tina” (r. Daniel Lindsay, T.J. Martin), documentarul despre viaţa cântăreţei Tina Turner.

„Suntem extrem de bucuroşi că festivalul a crescut atât de mult chiar de la a doua ediţie. Numărul mare de oameni care au participat seară de seară, în paralel, la atât de multe evenimente ne-a confirmat că iniţiativa pe care am avut-o la Constanţa, de a construi un festival de film şi arte care să devină în câţiva ani un brand important pentru oraş, se dovedeşte a fi câştigătoare. Ne bucurăm să fim parte din peisajul cultural constănţean, din ce în ce mai efervescent”, a spus Alexandra Boghiu, managerul festivalului.


 

De succes s-au bucurat şi atelierele dedicate studenţilor şi actorilor din Constanţa susţinute de actriţa Carmen Tănase, actorul Dorian Boguţă şi de directoarele de casting Viorica Capdefier şi Domnica Cîrciumaru. Evenimentul special CinemaGourmet de la Irish Pub a fost sold-out: spectatorii au urmărit un film cu tematică culinară - La Huella, povestea unui bar pe plajă (r. Alessio Rigo de Righi) – iar apoi au mâncat o cină inspirată din film pregătită de chef-ul Sergiu Masli.

Actori precum Carmen Tănase, Magda Catone, Ilona Brezoianu, Răzvan Bănică, Ada Galeş şi Vlad Logigan s-au întâlnit cu spectatorii în timpul festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.