„Trei etaje/ Tre piani (r. Nanni Moretti), „Cea mai rea fată din lume/ The Worst Person in The World (r. Joachim Trier), „Un erou / A Hero” (r. Asghar Farhadi), „Paris, arondismentul 13/ Paris, 13th District” (r. Jacques Audiard) şi „Madres Paralelas” (r. ​​Pedro Almodóvar) se numără între lungmetrajele ce vor fi distribuite în România de Independenţa Film în 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trei etaje/ Tre piani”, inclus în competiţia pentru Palme d'Or 2021, cel mai nou film al cineastului italian Nanni Moretti, va ajunge pe marile ecrane din România din 7 ianuarie.

Filmul urmăreşte vieţile a trei familii care locuiesc în aceeaşi clădire şi ale căror poveşti se intersectează într-un mod tulburător, cu urmări nefaste pentru toată lumea. Din distribuţie fac parte Margherita Buy („Mia Madre”, r. Nanni Moretti), Alba Rohrwacher („Minuni/ Le meraviglie”, r. Alice Rohrwacher) şi Riccardo Scamarcio („Traducătorii/ Les Traducteurs”).

„Cea mai rea fată din lume/ The Worst Person in The World” (r. Joachim Trier) - descris de publicaţia americană Variety drept „un studiu ironic şi pătrunzător al anxietăţilor generaţiei milenialilor” - urmăreşte patru ani din viaţa lui Julie (Renate Reinsve), o tânără în vârstă de 30 de ani, care luptă pentru a-şi face o carieră şi încearcă să-şi dea seama, cu luciditate, cine e cu adevărat, în timp ce trece prin două relaţii amoroase complicate. Pentru rolul din acest film, Renate Reinsve a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Cannes 2021. Lungmetrajul va fi lansat în cinematografe pe 4 februarie.

„Un erou/ A Hero” (r. Asghar Farhadi) este câştigătorul Marelui Premiu la Cannes 2021, al doilea cel mai important trofeu al festivalului, şi spune povestea lui Rahim, care se află în închisoare pentru o datorie neplătită. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-şi convingă creditorul să îşi retragă plângerea în schimbul returnării unei părţi din datorie, dar se confruntă cu o situaţie pe care nu şi-o imagina. Filmul este inclus pe lista scurtă pentru nominalizare la Oscar, Farhadi fiind deja câştigător a două trofee pentru film străin, şi va avea premiera în cinematografe pe 25 februarie.

„Paris, arondismentul 13/ Paris, 13th District” - cunoscutul cineast francez Jacques Audiard a transformat şi adaptat trei romane grafice ale ilustratorului american  Adrian Tomine într-o poveste alb-negru despre patru personaje ale căror vieţi se intersectează. Émilie o întâlneşte pe Camille care e atrasă de Nora, al cărei drum se încrucişează cu al lui Amber. Trei fete şi un băiat - sunt prieteni, uneori iubiţi, de cele mai multe ori şi una şi alta. Filmul, „un soi de «Jules et Jim» cu un soundtrack synth-pop”, după cum îl descrie The Playlist, a primit la Cannes 2021 premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Premiera în cinema va avea loc pe 11 martie.

„Madres paralelas”, noul film al lui Pedro Almodóvar, o are în rol principal pe Penélope Cruz, câştigătoarea trofeului Copa Volpi pentru cea mai bună actriţă la Veneţia 2021, unde filmul a fost prezentat în deschiderea festivalului. Din distribuţie fac parte Aitana Sánchez-Gijón şi Milena Smit, iar filmul continuă una dintre temele prreferate de Almodóvar, concentrându-se asupra mamelor imperfecte. Lungmetrajul va fi lansat în cinematografe pe 1 aprilie.

Printre titlurile pe care Independenţa Film urmează să le lanseze în cursul acestui an se regăsesc: „L’Evénèment” (r. Audrey Diwan), fimul care a câştigat marele premiu la Festivalul de la Veneţia şi care o are în rolul principal pe actriţa româno-franceză Anamaria Vartolomei; „Illusions perdues” (r. Xavier Giannoli), al cărui protagonist este Xavier Dolan; „La croisade” (r. Louis Garrel), un manifest pentru protejarea mediul înconjurător prezentat la Cannes în secţiunea Cinema for the climate, cu Laetitia Casta în rolul principal; „Cow”, documentar realizat de Andreea Arnold şi prezentat la Cannes 2021; „L'infiltré” (r. Thierry de Peretti), film câştigător al premiului juriului pentru cea mai bună regie la Festivalul de la San Sebastián 2021. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.