Lupii din unele părţi ale Ţărilor de Jos pot fi împuşcaţi cu mingi de vopsea pentru că s-au domesticit, spun autorităţile, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există îngrijorări că lupii nu se tem de oameni şi ar putea deveni un pericol.

Decizia autorităţilor din provincia Arnhem vine după ce un videoclip postat pe reţelele de socializare arată un lup care se plimbă pe lângă o familie în parcul naţional Hoge Veluwe din regiune.

 

Au fost alese bile de vopsea astfel încât rangerii să poată vedea care au fost loviţi.

Un purtător de cuvânt al provinciei a declarat pentru DutchNews că unul dintre lupi în special părea să caute oameni.

Organizaţia de mediu Faunabescherming a acuzat oficialii parcului că hrănesc lupii, deoarece, dacă devin prea îmblânziţi, pot fi clasificaţi drept "animale cu probleme" şi sacrificaţi.

DutchNews a relatat că proprietarul parcului, Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, neagă acuzaţia, dar a declarat anterior că lupii nu au loc în Ţările de Jos.

Potrivit unui raport publicat în iunie, în ţară trăiesc în jur de 20 de lupi adulţi.

Anunţul guvernului local nu înseamnă că oricine are un pistol de paintball poate începe să tragă în lupi. Deocamdată nu a fost anunţată o dată pentru punerea în aplicare a măsurii şi va fi executată de persoane autorizate în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.