Lungmetrajul „The Performance”, cu Jeremy Piven si Robert Carlyle în distribuţie, este produs în Slovacia de compania românească Frame Film, din portofoliul căreia face parte, între altele, serialul „Las Fierbinţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania şi-a extins de curând operaţiunile în Slovacia, iar filmările pentru prima producţie realizată de Frame Film SK, filiala slovacă, au început săptămâna trecută.

Jeremy Piven
Jeremy Piven

„The Performance”, producţie americană de epocă, inspirată după o nuvelă de Arthur Miller, este povestea lui Harold May, un evreu american şi un talentat dansator de step. Aflat în turneu împreună cu trupa sa în Europa anului 1937, în plină ascensiune a nazismului, Harold  primeşte o ofertă neaşteptată de la un admirator. Fără să ştie că este evreu, Damian Fugler, un ataşat cultural german îi oferă lui Harold o sumă uriaşă pentru o singură reprezentaţie, care se dovedeşte a fi un spectacol exclusiv pentru Hitler însuşi. Pe măsură ce aventura lor în compania lui Fugler se complică, Harold se confruntă cu o dilemă: fie să îşi păstreze secretul de dragul viselor sale, fie, în mod ironic, trebuie să recunoască cine este el cu adevărat pentru a scăpa.

Jeremy Piven (cunoscut din serialul „Entourage” şi „Mr. Selfridge”) îl interpretează pe Harold May. În rolul lui Damien Fugler este distribuit Robert Carlyle („Trainspotting”, „Full Monty”). Din distribuţie fac parte Maimie McCoy, Adam Garcia şi Isaac Gryn.

Robert Carlyle
Robert Carlyle

Filmul este regizat de Shira Piven, regizoare de teatru şi cinema, şi partenera de viaţă a lui Adam McKay (premiat cu Oscar pentru „Big Short” şi producătorul serialului „Succession”), iar producţia executivă este administrată de producătorii români Andrei Boncea şi Gabriel Popescu.

Coregrafia este creată de Jared Grimes, care activează pe Broadway. Scenografia filmului este creată de Vlad Vieru, asistat de Oana Novicov, iar costumele sunt realizate de Alessandro Lai („Callas Forever”, „Django”).

Filmările au loc timp de 30 de zile în locuri istorice din Bratislava (Teatrul Naţional, Palatul Reduta al Filarmonicii Naţionale, Palatul Primatial).

Producătorii au pregătit iniţial filmul pentru a fi realizat în România. Eşecul programului de cash rebate iniţiat de Guvernul României, blocat de mai bine de doi ani, i-a obligat pe realizatorii filmului să mute producţia în Slovacia, unde sprijinul în valoare de 33% pentru producţiile internaţionale de cinema a transformat această ţară peste noapte într-o destinaţie atractivă pentru industria de cinema. Autorităţile slovace încurajează şi susţin puternic dezvoltarea economică a acestui sector.

Frame Film SK are în pregătire alte trei producţii internaţionale care vor fi realizate în această ţară în perioada următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.