Lungmetrajul ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, va deschide cea de-a III-a ediţie Bucharest International Dance Film Festival, care va avea loc în perioada 7-10 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula a avut premiera mondială, anul trecut, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, fiind inclusă în secţiunea ”Un certain regard”.

”La Danseuse/ Dansatoarea” spune povestea lui Loïe Fuller, o răsfăţată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergère (Paris) la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pioner al dansului modern, a fost şi o sursă de inspiraţie pentru Toulouse-Lautrec dar şi fraţii Lumière. Povestea filmului se învârte în jurul relaţiei sale complicate cu protejata şi rivala sa Isadora Duncan.

Rolul principal este interpretat de cunoscuta artistă şi cântăreaţă Soko ( “Her”, “Augustine”), distribuţia fiind completată de Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp, François Damiens.

”La Danseuse” va fi proiectat în premieră în România, în cadrul Bucharest International Dance Film Festival, pe 7 septembrie la Cinema ”Elvire Popesco”.

Tema ediţiei BIDFF din acest an, ”The Age of the Strange”, îşi propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalităţi de expunere “techno-surealiste”, îmbrăţişând contradicţia şi fragilitatea. 

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociaţia Tangaj Dance, finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB - în cadrul Programului cultural "Bucureşti Oraş participativ”, co-finanţat de AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.