Lungmetrajul "Borg/McEnroe”, cu Shia LaBeouf în rolul lui McEnroe şi Sverrir Gudnason ca Borg, va fi proiectat în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, care va avea loc în perioada 7 - 17 septembrie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul readuce pe ecrane legendarul meci din 1980 de la Wimbledon dintre temperamentalul american John McEnroe şi rivalul său calm, suedezul Bjorn Borg. 

”Povestea acestui meci intens a schimbat tenisul pentru totdeauna şi performanţele uimitoare ale lui Labeouf şi Gudnason vor fi un mod spectaculos de a atrage spectatorii la festival”, a declarat Piers Handling, directorul TIFF. 

Filmul, care va deschide pe 7 septembrie cel mai mare festival de film nord-american, reprezintă o schimbare de decor pentru regizorul Janus Metz, al cărui documentar premiat ”Armadillo” s-a axat pe trupele daneze care luptă în Afganistan. 

LaBeouf, care luna trecută a fost forţat să-şi ceară scuze public după ce a fost arestat pentru tulburarea ordinii publice în Georgia, îl interpretează pe starul american al tenisului cu accesele lui de furie, John McEnroe.  

McEnroe s-a ”ciocnit” adesea pe teren cu suedezul, al cărui calm oferea un contrast la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 80. Cei doi au jucat de 14 ori împreună, fiecare câştigând câte şapte partide. 

Fostul tenismen John McEnroe a criticat modul în care este realizat proiectul cinematografic ”Borg vs McEnroe”, susţinând că nu a fost contactat de niciun membru al echipei de producţie a filmului, privind povestea pe care vrea să o spună pelicula. ”Nu pare că sunt atât de interesaţi să vorbească cu mine. Nu ştiu cum poţi să realizezi asta fără să mă fi întâlnit vreodată. Poate ai putea vorbi cu unii dintre prietenii mei. Cu greu îmi amintesc cum eram acum 36 de ani, când aveam 21 de ani. Ar putea fi distractiv. Dacă e bun, ar fi frumos. Să sperăm”, a spus John McEnroe.

"Borg/McEnroe" este al doilea film despre tenis din programul festivalului, după "Battle of the Sexes", care spune povestea meciului dintre jucătoarea Billie Jean King şi Bobby Riggs, în care joacă Emma Stone şi Steve Carell. 

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, ediţia a 42-a, se va încheia pe 17 septembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.