Lungmetrajul „Beanpole”, inspirat de cartea „Războiul nu are chip de femeie” scrisă de Svetlana Aleksievici, laureată cu premiul Nobel pentru Literatură în 2015, va fi lansat de Independenţa Film pe Vimeo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Beanpole” construieşte o poveste fictivă care poartă spectatorul prin Leningradul anului 1945, pe urmele a două tinere femei ce au participat la război, iar acum luptă pentru a-şi reconstrui viaţa printre ruine.

Filmul va fi disponibil începând de vineri, 30 octombrie pe Vimeo. Costul unui bilet este de 3 dolari, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de două zile de la achiziţie. Decizia de a îl lansa online a fost luată „în contextul imprevizibil al programului de funcţionare a cinematografelor generat de pandemie”, a transmis compania de distribuţie.

Drama regizată de Kantemir Balagov a fost desemnată de FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) cel mai bun lungmetraj internaţional la cea de-a 31-a ediţie a Palm Springs International Film Festival, după ce a avut premiera în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2019 şi i-a adus lui Balagov premiul pentru regie.

Filmul a fost propunerea Rusiei pentru o nominalizare la Oscar 2020 şi a fost inclus pe lista scurtă.

„Mă interesează soarta femeilor şi, mai ales, a femeilor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Conform datelor, acesta a fost războiul cu cea mai mare participare a femeilor. Ca autor, mă interesează să găsesc un răspuns la întrebarea: ce se întâmplă cu o persoană care ar trebui să dea viaţă după ce a trecut prin încercările războiului?”, spune despre al doilea lungmetraj al său Kantemir Balagov, în vârstă de 28 de ani, numit copilul-minune al cinematografiei ruse.

Roluri principale sunt interpretate de Viktoria Miroshnichenko şi Vasilisa Perelygina, ambele aflate la debut. Filmul a fost prezentat în România în avanpremieră, în 2019, în cadrul festivalului Les Films de Cannes.

Kantemir Balagov a absolvit în 2015 cursurile cunoscutului cineast rus Aleksandr Sokurov la Universitatea de Stat Cabardino-Balcară şi a atras atenţia publicului şi a presei de specialitate în 2017, cu ocazia lansării la Cannes a lungmetrajului său de debut „Tesnota/ Closeness”, o poveste dură şi realistă, plasată într-o regiune autonomă din Caucaz, despre diferenţele religioase şi sociale.

Pe contul de Vimeo al Independenţa Film sunt încărcate peste 30 de titluri din portofoliul companiei, filme de referinţă sau premiate la marile festivaluri. Alături de „Beanpole”, vor fi adăugate „Transit” (r. Christian Petzold), nominalizat pentru Ursul de Aur la Berlin 2018, şi „Nebune de fericire/ La pazza gioia” (r. Paolo Virzì), nominalizat la European Film Awards 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.