„Amanda”, prezentat în premieră şi premiat anul trecut cu trofeul Magic Lantern în secţiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneţia, va fi lansat în cinematografele din România pe 24 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al treilea film al lui Mikhaël Hers („Memory Lane”, 2010; „Ce sentiment de l’été”, 2015) spune povestea lui David, interpretat de Vincent Lacoste, care duce o viaţă boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata lui în vârstă de 7 ani. Cei doi construiesc o relaţie plină de tandreţe, în care fiecare învaţă să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.

„Pentru «Amanda», punctul de plecare a fost nevoia de a vorbi despre Parisul de azi, dar şi de a surprinde ceva din fragilitatea, agitaţia şi violenţa acestei perioade. (…) David este un copil mare, puţin neajutorat în faţa aceastei fetiţe - mai degrabă ea îl va ajuta decât invers. Acest cuplu m-a atins şi pentru că a fost un mod de a discuta despre a fi părinte”, a spus regizorul Mikhaël Hers.

Lungmetrajul, nominalizat la premiile César şi Lumière, va rula în avanpremieră în Festivalul Filmului Francez (8 - 16 mai), care va avea loc în 13 oraşe din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.