Documentarul „colectiv” (2019) al lui Alexander Nanau, nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar 2021, „Malmkrog” (2020) al lui Cristi Puiu, premiat la Berlinală, şi „La Gomera” (2019) al lui Corneliu Porumboiu, care a avut premiera mondială în competiţie la Cannes, se numără între cele şapte filme ce vor putea fi vizionate de publicul suedez, în perioada 15 - 18 aprilie, la prima ediţie online a Zilelor Filmului Românesc în Suedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia din acest an a festivalului de film, organizată de Institutul Cultural Român din Stockholm, este una aniversară - filiala din capitala suedeză sărbătoreşte 15 ani de existenţă.

Pe lângă cele şapte producţii româneşti, vor fi difuzate şi interviuri cu regizorii acestor pelicule. „Suntem onoraţi că regizorul Cristi Puiu şi producătorul suedez Jörgen Andersson vor participa, pe 18 aprilie, la o dezbatere moderată de Hynek Pallas, unul dintre cei mai cunoscuţi critici de film suedezi. Ne bucurăm că, în această perioadă dificilă, putem prezenta online publicului suedez o selecţie din cele mai bune filme româneşti ale momentului”, a transmis într-un comunicat Bogdan Popescu, directorul ICR Stockholm.

Zilele Filmului Românesc din Suedia vor fi deschise, pe 15 aprilie, cu „La Gomera” (2019), regizat de Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov şi Catrinel Marlon în distribuţie.

Vor mai fi difuzate documentarele „Acasă”, de Radu Cioniciuc, „Lemn, de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst şi Ebba Sinzinger, şi lungmetrajele de ficţiune „Arest”, de Andrei Cohn, şi „Ivana cea Groaznică”, de Ivana Mladenović.

Filmele, selectate în cadrul festivalului de criticul de film Ionuţ Mareş, vor fi disponibile gratuit, în limita a 200 de accesări fiecare, cu rezervare prealabilă, exclusiv de pe teritoriul Suediei. Ele vor fi prezentate cu subtitrare în limba engleză şi vor fi însoţite de interviuri în limba engleză cu realizatorii filmelor, care vor putea fi urmărite pe perioada festivalului pe canalele online ale ICR Stockholm.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.