Şase producţii din Israel, Belgia, Suedia, Bulgaria, Iran şi România au fost selectate în competiţia de lungmetraje a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc între 5 şi 11 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludmila Cvikova, selectorul festivalului, a ales: „Working Woman” (r. Michal Aviad, Israel, 2018), „The Best of Dorien B.” (r. Anke Blondé, Belgia, 2019), „Transnistra” (r. Anna Eborn, Suedia - Danemarca - Belgia, 2019), „The Father” (r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov, Bulgaria - Grecia, 2019), „Tehran: City of Love” (r. Ali Jaberansari, Iran - Marea Britanie - Olanda, 2019) şi „Monştri.” (r. Marius Olteanu, România, 2019).

WORKING WOMAN (Israel – 2018, 93 min)

Regie: Michal Aviad
Scenariu: Sharon Azulay Eyal, Michal Vinik, Michal Aviad


Imagine: Daniel Miller
Distribuţie: Liron Ben Shlush, Menashe Noy, Oshri Cohen, Irit Sheleg, Dorit Lev-Ari, Gilles Ben-David, Corinne Hayat

Viaţa profesională devine insuportabilă pentru Orna. Şeful ei o apreciază şi o promovează, dar îi face avansuri. Soţul se străduieşte să îşi ţină la suprafaţă restaurantul, iar Orna devine singurul susţinător al celor trei copii ai lor. Când lumea ei se destramă, trebuie să reuşească să lupte, în felul ei, pentru a-şi păstra serviciul şi statutul. 

THE BEST OF DORIEN B. (Belgia – 2019, 107 min)

Regie: Anke Blondé
Scenariu: Jean-Claude Van Rijckeghem & Anke Blondé
Imagine: David Williamson SBC
Distribuţie: Kim Snauwaert, Jelle de Beule, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Robrecht Vanden Thoren, Wine Dierickx, Peter de Graef

Dorien are totul pentru a fi fericită: un soţ minunat, doi copii adorabili şi un cabinet veterinar ce prosperă. Într-o zi, totul se prăbuşeşte. Descoperă că mama sa are de mult timp o aventură amoroasă, soţul său pare să fie foarte apropiat de o colegă şi Dorien are un nodul la sân. Simte nevoia să discute cu cineva, dar nimeni nu pare să asculte. Este oare aceasta viaţa la care visa? Dorien realizează că e timpul să facă nişte schimbări. 

TRANSNISTRA (Suedia, Danemarca, Belgia – 2019, 93 min)

Regie: Anna Eborn
Imagine: Virginie Surdej
Distribuţie: Tanya, Tolya, Sasha, Burulya, Denis, Dima, Valentina & Vanya

Transnistra este o poveste intimă despre dragoste şi prietenie într-o lume complexă şi contradictorie. Regizoarea urmăreşte un grup de tineri în trecerea de la o vară toridă şi lipsită de griji, la o iarnă dură în statul auto-proclamat Transnistria, unde steagul naţional încă mai afişează secera şi ciocanul. 

THE FATHER (Bulgaria, Grecia – 2019, 87 min)

Regie: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
Scenariu: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
Imagine: Krum Rodriguez
Distribuţie: Ivan Barnev, Ivan Savov 

La o zi după decesul Valentinei, soţul său îndurerat, Vassil, şi fiul lor, Pavel, află că ea încearcă în mod insistent să sune la telefonul vecinului. Pasionat de fenomenele supranaturale, Vassil porneşte la drum pentru a se întâlni cu un spiritist faimos, obligându-l pe fiul său înstrăinat, Pavel, să îl însoţească, pentru a se asigura că tatăl său este în siguranţă. 

TEHRAN: CITY OF LOVE (Iran, Marea Britanie, Olanda - 2019, 102 min)

Regie: Ali Jaberansari
Scenariu: Ali Jaberansari, Maryam Najafi
Imagine: Mohammad Reza Jahanpanah
Distribuţie: Forough Ghajabegli, Mehdi Saki, Amir Hessam Bakhtiar, Behnaz Jafari

Trei oameni dezamăgiţi: un fost campion la culturism, o secretară supraponderală angajată la o clinică de înfrumuseţare şi un interpret depresiv de muzică religioasă caută iubirea şi apropierea într-un oraş care nu îi acceptă.

MONŞTRI. (România – 2019, 116 min)

Regie: Marius Olteanu
Scenariu: Marius Olteanu
Imagine: Luchian Ciobanu
Distribuţie: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Şerban Pavlu, Dorina Lazăr

Dana şi Arthur, soţ şi soţie, sunt împreună de aproximativ 10 ani. Doi oameni pe care societatea, familia, prietenii par să îi iubească atunci când sunt împreună, dar pe care îi dispreţuiesc separat. Din cauza nevoilor, a convingerilor, alegerilor de viaţă, a monştrilor interiori. Însă vine şi ziua când trebuie să decidă dacă a renunţa unul la celălalt nu este cumva cea mai mare dovadă de iubire.

Drama islandeză „Copacul vrajbei noastre/ Under the Tree”, de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, a câştigat anul trecut Trofeul Anonimul, care i-a fost acordat cineastului la gala de închidere a celei de-a 15-a ediţii a festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.