Cântăreaţa jazz Luiza Zan va lansa albumul „Night and Day” printr-un concert la Sala Radio programat pentru joi, la ora 19:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea va urca pe scenă alături de Big Band-ul Radio, iar concertul va fi dirijat de compozitorul Ionel Tudor.

Acesta va fi primul concert jazz din această stagiune a Sălii Radio.

„Sunt un critic dur cu mine însămi. Nu îmi ascult de obicei producţiile discografice, de teamă că le-aş putea submina valoarea, prin viziunea mea perfecţionistă. Însă albumul de faţă redă perfect emanaţia energetică a fiecărui om prezent în sală în seara concertului; fiecare suflu al fiecărui instrument din big band, fiecare respiraţie a fiecărui om din public se simte pe acest album, datorită măiestriei inginerului de sunet, domnul Călin Gibescu, a profesionalismului şi entuziasmului Big Band-ului Radio şi priceperii mânuirii baghetei dirijorale a maestrului Ionel Tudor”, spune Luiza Zan despre albumul său apărut la Editura Casa Radio.

În concert vor fi prezentate piesele incluse pe noul album, precum „Cherokee”, „Almost Like Being In Love”, „How High the Moon”, „Black Coffee”, „The Lake” şi „Angel Eyes”.

CD-ul cuprinde creaţii semnate de Luiza Zan, alături de partituri cunoscute ale genului. Titlul albumului este dat de piesa „Night and Day” a compozitorului american Cole Porter, despre care el spunea că a fost inspirată de o chemare islamică la rugăciune, pe care a auzit-o în timpul unei călătorii în Maroc.

În 2014, Luiza Zan a obţinut premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, în cadrul festivalului de jazz din Montreux (Elveţia), cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume. Anul 2004 i-a adus o altă recunoaştere importantă în cariera sa - premiul I la festivalul Cerbul de Aur, secţiunea interpretare, alături de trupa Slang.

Luiza Zan a absolvit cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi şi, ulterior, a experimentat ea însăşi ipostaza de pedagog - între anii 2008 şi 2010 a predat jazz vocal la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi între anii 2010 şi 2014 a susţinut cursul de jazz vocal în cadrul taberei de muzică IconArts. A studiat  jazz cu saxofonistul american Rick Condit şi cu pianistul american Armen Donelian.

Muzica Luizei Zan este rezultatul unei combinaţii inedite de influenţe: new jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves şi mai ales Nat King Cole, soul & funk inspirate de Aretha Franklin, Chakka Khan, Erykah Badu, hip hop şi R&B, de D‘Angelo, Angie Stone şi Bilal.

A cântat cu nume importante ale muzicii autohtone, ca Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, Emil Bâzgă, Big Band-ul Radio, precum şi cu muzicieni străini, între care Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyarfas Istvan, Berkes Balazs, Peter Sarik, UNC Jazz Lab 1, McNeese State University Big Band.

Luiza Zan a compus şi muzică de film - pentru producţiile „Carambol, Circul Vesel” (HBO) şi „Maria” (documentar selectat la Festivalul de la Locarno 2013).

Muzica ei a fost apreciată şi pe scenele de teatru din România. A compus muzica pentru spectacolele „Năpasta” (r. Radu Afrim), care se joacă la Teatrul Naţional Bucureşti şi în care este şi protagonistă, şi „Trei Rupturi” (r. Radu Afrim), care se joacă la Teatrul „Andrei Mureşanu” şi în care Luiza Zan are o apariţie live pe durata întregului spectacol.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.