Louise Fletcher, care a câştigat un Oscar pentru rolul de neuitat al asistentei Ratched din Zbor deasupra unui cuib de cuci, a murit la vârsta de 88 de ani, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa americană a murit în locuinţa sa din sudul Franţei, conform agentului ei.

Cunoscută mai ales pentru portretizarea asistentei Mildred Ratched, Fletcher a avut o carieră care a durat şase decenii, inclusiv în televiziune şi film.

Fletcher era relativ necunoscută când a fost aleasă să joace rolul asistentei Ratched în filmul Zbor deasupra unui cuib de cuci, din 1975. Ea şi-a început cariera în actorie în anii 50, dar a făcut o pauză de mai bine de un deceniu pentru a-şi creşte copiii.

 

Plasat şi filmat într-un spital de psihiatrie din Oregon, SUA, Zbor deasupra unui cuib de cuci a fost regizat de Milos Forman şi bazat pe romanul cu acelaşi nume al lui Ken Kesey, din 1962.

Filmul s-a dovedit extrem de popular, câştigând o serie de premii şi ajungând în multe liste ale celor mai mari filme americane din toate timpurile.

Louise Fletcher a obţinut Oscarul  pentru rolul lui Mildred Ratched în 1976. În discursul rostit la înmânarea premiului, ea a folosit limbajul semnelor pentru a le mulţumi părinţilor săi, care aveau deficienţe de auz.

Născută Estelle Louise Fletcher, la 22 iulie 1934, a fost al doilea dintre cei patru copii ai familiei.

Ea s-a căsătorit cu producătorul Jerry Bick la începutul anilor 1960 şi a avut doi fii, John şi Andrew. Fletcher a divorţat de Bick în 1977.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.