Hackerii au dat încă o dată lovitura la Hollywood şi au vizat de această dată una dintre cele mai importante superproducţii ale verii anului 2017 - ”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, al cincilea opus din franciza extrem de profitabilă ”Piraţii din Caraibe”, în care unul dintre rolurile principale este interpretat de Johnny Depp, se afirmă într-un articol publicat pe site-ul cotidianului american Los Angeles Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bob Iger, CEO-ul grupului Walt Disney, le-a spus angajaţilor postului ABC, în cadrul unei întruniri oficiale, luni, la New York, că mai mulţi hackeri pretind că au furat un film produs de acest studio hollywoodian şi ameninţă să îl lanseze pe internet, pe segmente, dacă nu le va fi plătită o răscumpărare în Bitcoin.

Bob Iger nu a dezvăluit titlul filmului, iar studioul Disney a refuzat să comenteze această situaţie. Potrivit unei surse care afirmă că este la curent cu ancheta în derulare dar a refuzat ca identitatea ei să fie dezvăluită, filmul care a fost furat de hackeri este ”Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”. 

Filmul ”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” va avea premiera pe 26 mai. Precedentele patru pelicule din cadrul francizei ”Piraţii din Caraibe” s-au dovedit extrem de profitabile pentru studioul Disney, generând împreună încasări de aproape 3,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Grupul Disney a refuzat să plătească răscumpărarea şi colaborează cu autorităţile federale care anchetează acest atac cibernetic. 

Ştirea despre furtul unei copii a filmului ”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” a fost publicată în premieră de publicaţiile americane The Hollywood Reporter şi Deadline.

La sfârşitul lunii aprilie, un hacker care a cerut o răscumpărare de la platforma online Netflix, după ce a intrat ilegal în posesia celui de-al cincilea sezon al serialului ”Orange Is the New Black”, şi-a respectat ”promisiunea” şi, în urma refuzului companiei de streaming de a da curs cererii sale, a publicat pe internet primele 10 episoade din noul sezon al show-ului TV.

Se crede că noul act de piraterie online nu are legătură cu uriaşul atac cibernetic ce a fost comis în urmă cu câteva zile la scară globală. Atacurile de tip ”răscumpărare” ce vizează computerele au devenit tot mai populare în ultimii ani, în contextul în care băncile şi alte instituţii au luat măsuri speciale, pentru ca hackerilor să le fie tot mai greu să se infiltreze în sistemele lor informatice.

Pirateria online nu reprezintă o problemă nouă la Hollywood, însă recentele atacuri cibernetice au generat pagube serioase. Atacul cibernetic comis în 2014 asupra computerelor companiei Sony Pictures Entertainment s-a dovedit devastator asupra celebrului studio din Culver City, dezvăluind discuţii private purtate pe e-mail de directorii de top ai companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.