Activismul şi nuanţa bej reprezintă trendurile ediţiei de anul acesta la Săptămâna Modei de la Londra, care a început vineri, iar Rose McGowan şi Gigi Hadid au atras atenţia pe podium prin combinaţii de materiale şi mesaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată în istoria de 34 de ani a evenimentului, London Fashion Week nu prezintă niciun articol vestimentar realizat din blană. 

Duminică, Vivienne Westwood a folosit podiumul ca scenă politică personală. Prezentarea ei a fost intitulată „homo loquax”, un termen ironic pentru „omul vorbăreţ”.

Modelele ei, între care actriţa devenită activistă Rose McGowan, au vorbit despre teme dintre cele mai diverse - de la Brexit la schimbările climatice.

Westwood nu a fost singurul creator de modă care a făcut declaraţii politice pe scenă. În deschiderea LFW, mai multe modele au cerut, alături de supravieţuitori ai incendiului din Grenfell Tower, dreptate în acel caz.

Victoria Beckham - cunoscută în trecut ca Posh Spice - a fost prezentă pentru a doua oară la London Fashion Week în calitate de designer, după 20 de ani de când a îmbrăţişat această carieră.

Într-o altă prezentare, a brandului Burberry, Gigi Hadid a atras toată atenţia prin coafura pe care a avut-o - cu sprâncenele decolorate complet şi mai multe şuviţe de păr lipite pe frunte şi obraji.

Potrivit criticilor de modă aflaţi la prezentări, bejul a fost culoarea predominantă în primele rânduri.

London Fashion Week este, alături de New York, Paris şi Milano, cel mai important eveniment de modă din lume. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.