Filmul "colectiv", de Alexander Nanau, a fost desemnat "documentarul anului" la ediţia a 41-a a London Critics' Circle Awards (Premiile Cercului Criticilor de Film din Londra), iar "Nomadland" şi "Saint Maud" au fost recompensate cu câte trei premii. Chadwick Boseman a fost ales "actorul anului" pentru "Ma Rainey’s Black Bottom", scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Road movie-ul american "Nomadland" a fost desemnat filmul anului, iar Frances McDormand a fost numită actriţa anului. Regizoarea Chloé Zhao a fost desemnată "scenaristul anului".

Filmul britanic horror "Saint Maud" a câştigat la categoriile "filmul britanico-irlandez al anului", "actriţa britanico-irlandeză a anului" (Morfydd Clark) şi "cel mai bun cineast debutant britanico-irlandez" (Rose Glass).

Chadwick Boseman a câştigat postum trofeul la categoria "actorul anului" pentru interpretarea din filmul "Ma Rainey's Black Bottom". Premiul lui a fost acceptat printr-un mesaj video de Coleman Domingo, colegul său din "Ma Rainey’s Black Bottom".

Steve McQueen a fost ales "regizorul anului" pentru antologia "Small Axe", în timp ce Shaun Parkes a câştigat categoria "actor anului în rol secundar" pentru drama "Mangrove" 

Riz Ahmed a fost numit actorul britanico-irlandez al anului pentru rolurile din "Sound of Metal" şi "Mogul Mowgli".

Scurtmetrajul pe care Ahmed l-a scris, produs şi în care a jucat, "The Long Goodbye", regizat de Aniel Karia, a primit trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj britanico-irlandez al anului. 

Filmul "colectiv", regizat de Alexander Nanau, a fost ales "documentarul anului" iar "Another Round", de Thomas Vinterberg a fost ales filmul străin al anului.

Ceremonia a avut loc online, duminică noaptea, pe canalul YouTube Critics’ Circle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.