Toate locurile de cazare din staţiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru au fost ocupate în acest weekend, pe durata desfăşurării primei ediţii a festivalului Buzău Fest, organizat de Consiliul judeţean Buzău cu scopul promovării judeţului, a obiceiurilor şi tradiţiilor locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, toate cele 1.160 de locuri de cazare din staţiunea Sărata Monteoru au fost ocupate de mai multă vreme, iar turiştii sosiţi mai târziu în staţiune îşi încearcă norocul la localnici.

Prima ediţie a festivalului Buzău Fest a fost deschisă oficial sâmbătă la prânz, când au fost prezentate cele trei trupe care vor fi responsabile de distracţia celor care vor trece pragul festivalului organizat de Consiliul Judeţean Buzău. Este vorba despre Garda Apulum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna din Cluj şi Geto-dacii din Iaşi, care şi-au amenajat taberele în staţiunea Sărata Monteoru, iar turiştii pot vedea pe viu cum se antrenau soldaţii daci si romani, cum se scria pe vremuri, cum se bătea monedă, pot învăţa tehnici de mânuire a săbiei, a scuturilor, pot trage cu arcul sau pot lua lecţii de dansuri antice.

De asemenea, în festival sunt prezenţi meşteşugari buzoieni, dar şi toate Grupurile de Acţiune Locală constituite în judeţul Buzău, care oferă spre vânzare produse tradiţionale.

Vineri seară, mii de buzoieni au ieşit în stradă pentru a asista la parada cu torţe a dacilor şi romanilor, care a deschis prima ediţie a festivalului Buzău Fest.

Peste 100 de membri ai celor trei trupe invitate în festival, Garda Apulum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna din Cluj şi Geto-dacii din Iaşi, îmbrăcaţi în costume specifice, au pornit din centrul municipiului Buzău cu torţe aprinse şi au mărşăluit pe străzi pentru a vesti locuitorilor oraşului că urmează două zile de festival în care se vor putea întâlni cu istoria antică a locului.

La marşul de vineri seară, care s-a încheiat după mai bine de o oră, a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care s-a declarat plăcut surprins de faptul că buzoienii au ieşit în număr foarte mare din case pentru a asista la parada cu torţe.

Prima ediţie a Buzău Fest se desfăşoară sâmbătă şi duminică în staţiunea balneoclimaterică de interes naţional Sărata Monteoru, situată la 20 de kilometri de municipiul Buzău.

Festivalul se va încheia duminică seară cu un concert al formaţiei Zdob şi Zdub, urmat de un foc de artificii.

Consiliul Judeţean Buzău a alocat pentru organizarea primei ediţii a Buzău Fest 120.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.