Filmul „Little Joe”, regizat de austriaca Jessica Hausner, care i-a adus actriţei Emily Beecham premiul pentru interpretare la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes, va rula din 6 martie în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizoarea austriacă a prezentat filmul în competiţia de la Cannes. A fost prima dată când ea a fost selectată în competiţia festivalului. Ea a mai fost prezentă în secţiunea Un Certain Regard cu „Lovely Rita” (2001), „Hotel” (2004) şi „Amour Fou” (2014).

„Little Joe” este un comentariu clinic, stilizat, pe marginea vanităţii umane şi a fericirii ca marfă.

Alice, mamă singură, este o fitogeneticiană dedicată, angajată într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetică, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebită, nu doar datorită frumuseţii ei, ci şi valorii terapeutice. Dacă e ţinută la temperatura ideală, hrănită conform instrucţiunilor şi dacă i se vorbeşte constant, planta îşi face fericit proprietarul. Deşi politica internă a companiei o interzice, Alice îşi ia acasă un exemplar şi i-l oferă cadou fiului ei, Joe. O botează împreună „Little Joe”. Însă, pe măsură ce floarea lor creşte, cresc şi suspiciunile lui Alice că noua sa creaţie nu e chiar atât de inofensivă pe cât o sugerează numele de alint.

„Micul Joe/ Little Joe” va fi lansat în România de Voodoo Films, începând cu 6 martie, şi va putea fi vizionat în Bucureşti, Bistriţa, Iaşi, Suceava, Timişoara, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Vaslui, Lugoj,  Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş şi Slobozia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.