Cântăreţii Lionel Richie, Gloria Estefan, rapperul LL Cool J, producătorul de televiziune Norman Lear şi dansatoarea Carmen de Lavallade au fost premiaţi duminică la gala Kennedy Center Honors, în absenţa preşedintelui Donald Trump, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiile acordate de Centrul Kennedy sunt considerate cele mai apreciate de artişti din diferite domenii iar importanţa galei anuale este umbrită de recepţia de la Casa Albă oferită de preşedinte şi de prima doamnă. Nu şi anul acesta. 

Casa Albă a anunţat încă din luna august că Trump şi soţia sa, Melania, nu vor fi prezenţi la eveniment pentru a nu fi "politizat". Recepţia a fost de asemenea anulată după ce câţiva laureaţi au spus că o vor boicota. 

Muzicieni, printre care Stevie Wonder, Quincy Jones şi Kenny Rogers, i-au adus un omagiu lui Lionel Richie, cunoscut pentru hit-uri precum “Three Times a Lady” şi “Say You, Say Me". 

Cântăreaţa şi compozitoarea Gloria Estefan, în vârstă de 60 de ani, care s-a născut la Havana, Cuba, a fost însoţită de fiica sa, Emily. Estefan a fost recunoscătoare pentru faptul că Trump a ales să nu participe. "Oricând ceva se transformă într-o controversă şi înseamnă mai mult decât realizările oamenilor care primesc premiul, atmosfera se strică pentru toată lumea", a mărturisit artista pentru Reuters. 

LL Cool J, în vârstă de 49 de ani, care a jucat în serialul de televiziune “NCIS Los Angeles”, a făcut istorie când a devenit primul artist hip hop care s-a alăturat premianţilor. "Nu am fost niciodată mai inspirat. Asta îmi reaminteşte că arta contează", a spus el, adăugând că prezenţa preşedintelui la gală ar fi deturnat sensul ceremoniei. 

Meryl Streep i-a adus un omagiu profesoarei sale De Lavallade, actriţă şi dansatoare, care a plâns la final. "Sunt foarte mândră că am ajuns aici", a spus dansatoarea. 

Postul CBS va transmite gala Kennedy Center Honors pe 26 decembrie. 

Kennedy Center Honors sunt premii atribuite în fiecare an începând din 1978 unor artişti care, fără a deţine neapărat cetăţenia americană, au contribuit pe parcursul carierelor lor la dezvoltarea şi promovarea culturii americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.