Formaţia nu metal Linkin Park are în prezent 23 de piese în topul Billboard Hot Rock Songs şi a doborât recordul deţinut de David Bowie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Britanicul David Bowie deţinea recordul celor mai multe piese în clasament - 21 - după ce a murit, în ianuarie 2016.

Cel mai important loc ocupat de o piesă Linkin Park este cel secund, pe care se află ”Numb”. Pe locurile al treilea şi al patrulea se află ”In the end”, de pe albumul de debut ”Hybrid Theory”, respectiv ”Heavy”, de pe ”One more light”, care a fost lansat anul acesta. Materialul discografic ocupă în sine primul loc în Top Rock Albums.

Şapte dintre primele zece piese din clasamentul Hot Rock Songs aparţin formaţiei californiene.

”What I've Done”, ”Crawling”, ”Somewhere I Belong” şi ”One More Light” ocupă ultimele patru locuri din top 10, iar în clasament au intrat ”Breaking The Habit”, ”Talking To Myself”, ”One Step Closer”, ”Faint”, ”Bleed it Out”, ”Numb/Encore”, ”Papercut”, ”Shadow Of The Day”, ”Leave Out All The Rest”, ”Burn It Down”, ”New Divide”, ”Good Goodbye”, ”Battle Symphony”, ”Nobody Can Save Me”, ”Invisible” şi ”Halfway Right”.

Primul loc în topul Hot Rock Songs este ocupat de ”Believer” a trupei Imagine Dragons.

Chester Bennington s-a născut pe 20 martie 1976. El a fost solistul trupei nu metal Linkin Park şi a înfiinţat, în 2005, grupul post grunge Dead By Sunrise.

Bennington a fost găsit spânzurat, pe 20 iulie, la locuinţa sa din Los Angeles, în ziua în care prietenul său Chris Cornell, liderul trupei Soundgarden, ar fi împlinit 53 de ani.

Chester Bennington s-a alăturat formaţiei Linkin Park în 1999. Albumul de debut ”Hybrid Theory” (2000) a fost încununat de succes, primind discuri de platină în numeroase ţări. El a fost urmat de ”Meteora” (2003), însă odată cu ”Minutes to Midnight” (2007) popularitatea formaţiei a scăzut. Cel mai recent material de studio al trupei, ”One More Light”, a fost lansat în 2017, iar formaţia urma să înceapă luna aceasta un turneu în SUA. În 2012, Linkin Park a concertat şi la Bucureşti, în turneul de promovare a albumului ”A Thousand Suns” (2010). Primele şase discuri ale formaţiei au fost vândute în peste 70 de milioane de copii în întreaga lume. Formaţia a fost recompensată cu două premii Grammy. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.