Cântăreţul american Lil Nas X va fi primul artist care va vinde NFT-uri legate de videoclipuri TikTok, în cadrul unei sesiuni de vânzări organizată pe platformă şi denumită „TikTok Top Moments”, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NFT-urile (non-fungible token, jetoane ne-fungibile, adică nu se pot schimba, unice) sunt obiecte de colecţie digitală, care dispun de un certificat de autenticitate în teorie inviolabil. Poate fi vorba despre imagini, animaţii, mesaje. NFT-urile sunt bazate, ca şi bitcoinul, pe blockchain, o tehnologie de stocare dedicată transmiterii de informaţii. 

Fiecare artist din operaţiune va oferi NFT-uri în ediţie limitată, precum şi unul unic. 

NFT-ul unic vândut de Lil Nas X va fi un videoclip al artistului Rudy Willingham.

O serie de 81 de şabloane ale rapperului au fost prezentate pe rând în melodia „Montero (Call Me By Your Name)”, dând impresia de mişcare.

Ceilalţi şase artişti şi creatori de conţinuturi care vor vinde NFT-uri în cadrul acestei operaţiuni sunt: starul de pe TikTok Bella Poarch, Curtis Roach, Brittany Broski, FNMeka, Jess Marciante şi Gary Vaynerchuk.

Toţi, ca şi Lil Nas X, au avut succes imens pe reţeaua de socializare. NFT-urile lor sunt formate din creaţiile lor, adaptate de un artist într-un videoclip. 

Lil Nas X (Montero Lamar Hill, pe numele real) a avut un succes fenomenal în 2019 cu single-ul „Old Town Road”. 

„Montero” al lui Lil Nas X este şi marele câştigător al galei MTV Video Music Awards de anul acesta. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.