Cea de-a 11-a ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie, la Cinema „Elvire Popesco”, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinemateca Union.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul Les Films de Cannes va ajunge şi la Cluj-Napoca (23 - 25 octombrie), Iaşi (23 - 25 octombrie) şi Timişoara (30 octombrie - 1 noiembrie).

Ediţia de la Bucureşti va debuta cu cele mai recente filme semnate de Thomas Vinterberg şi Naomi Kawase - „Another Round”, respectiv „True Mothers”, adaptare a romanului din 2015 al lui Mizuki Tsujimura.

„Another Round”, cu Mads Mikkelsen în rol principal, porneşte de la teoria conform căreia ne naştem cu o cantitate mică de alcool în sânge şi că o uşoară stare de ebrietate ne deschide mintea spre lumea din jurul nostru, reducându-ne problemele şi sporind creativitatea.

„True Mothers” are în prim-plan două personaje puternice: Satoko, mama adoptivă înstărită, şi Hikari, tânăra disperată care nu vrea să fie înlăturată din viaţa copilului ei. 

Filmul lui Kawase, care are la rândul său un copil adoptat, oferă o nouă perspectivă asupra noţiunii de adopţie, ţesând diferite fire narative şi genuri, de la drama morală la romantismul adolescentin, expunerea socială şi chiar thriller, într-o experienţă cinematografică emoţionantă, uneori neliniştitoare.

Les Films de Cannes à Bucarest va prezenta publicului peste 50 de filme, premierele urmând a fi grupate, ca şi în anii trecuţi, în secţiunile „Selection Officielle” - care selectează cele mai importante filme din selecţia de la Cannes, „Cinema du Monde” - ce reuneşte cele mai apreciate filme din marile festivaluri ale anului, „Ziua de Aur” - care prezintă filmele premiate cu cele mai mari trofee în acest an şi „Avanpremierele Toamnei” - proiecţii de filme româneşti desfăşurate în prezenţa echipelor.

„Am primit filme magnifice din lumea întreagă şi avem datoria să le ajutăm să găsească un public”, a declarat Thierry Frémaux, delegatul geeneral al Festivalului de la Cannes, despre selecţia de anul acesta, care s-a regăsit în alte evenimente de gen, după ce ediţia festivalului a fost anulată.

Între 27 şi 29 octombrie, odată cu Les Films de Cannes à Bucarest, în Franţa, Festivalul de Film de la Cannes a decis să organizeze o mini-ediţie simbolică în care vor fi proiectate în palatul festivalului patru dintre titlurile incluse în selecţia oficială anunţată anul acesta în luna mai.

Programul festivalului, prezentări detaliate ale filmelor precum şi informaţii despre punerea în vânzare a biletelor vor fi disponibile în curând pe site-ul filmedefestival.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.