Actorul american Leonardo DiCaprio, care a câştigat primul lui premiu Oscar din carieră, după cinci nominalizări, în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles, a declarat la finalul ceremoniei organizate de Academia de film americană că acest trofeu a reprezentat ”visul” său ”încă de la vârsta de patru ani”, informează people.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonardo DiCaprio, protagonistul filmului ”The Revenant”, a câştigat primul său Oscar, interpretând un rol extrem de fizic, într-o peliculă ce a fost turnată în condiţii extreme. În discursul său de acceptare a premiului, starul hollywoodian a dezvăluit faptul că producătorii filmului ”The Revenant” au fost nevoiţi să renunţe la filmările din Canada din cauza lipsei de zăpadă şi să realizeze această producţie în Argentina.

În acest film, Leonardo DiCaprio interpretează rolul unui vânător şi comerciant de blănuri, Hugh Glass, care, după ce est atacat de un urs, este părăsit în pădure de colegii săi, într-o expediţie organizată în America de Nord, în anii 1820. Însă el reuşeşte să supravieţuiască, în pofida condiţiilor vitrege ale iernii americane, şi vrea să se răzbune.

Artistul american, în vârstă de 41 de ani, a fost întâmpinat cu ovaţii de colegii lui de breaslă, în momentul în care a urcat pe scenă pentru a primi acest trofeu. 

Kate Winslet, o bună prietenă a starului hollywoodian, cu care acesta a jucat în filmul ”Titanic”, a fost extrem de emoţionată şi avea lacrimi în ochi pe parcursul discursului de mulţumire susţinut de Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprio a primit trofeul din mâinile actriţei Julianne Moore. 

”«The Revenant» este produsul eforturilor neobosite depuse de această distribuţie şi echipă de producţie incredibilă cu care am avut şansa de a colabora”, a declarat DiCaprio, care a ţinut să îi mulţumească, de pe scenă, ”fratelui” său Tom Hardy. 

”Tom, talentul tău neînfricat exprimat pe marele ecran poate fi depăşit doar de prietenia pe care o exprimi în spatele ecranului”, a adăugat Leonardo DiCaprio. 

Actorul american, care şi-a început discursul vădit emoţionat, i-a mulţumit şi regizorului filmului ”The Revenant”, cineastul mexican Alejandro Gonzalez Iñárritu, premiat pentru al doilea an consecutiv cu Oscarul pentru cel mai bun regizor, după ce triumfase şi anul trecut la aceeaşi categorie, cu filmul ”Birdman”. 

”Pe măsură ce istoria cinematografiei este scrisă, tu ţi-ai făurit propriul loc în această istorie, în ultimii doi ani”, a declarat DiCaprio. 

”«The Revenant» este un film despre relaţia omului cu mediul natural, într-o lume în care am simţit cu toţii că 2015 a fost cel mai cald an din istoria înregistrărilor meteorologice”, a spus starul american, care este şi un înfocat apărător al cauzei ecologiste. ”Încălzirea globală e reală! Se întâmplă chiar acum. Este cea mai urgentă ameninţare cu care se confruntă specia noastră şi trebuie să lucrăm împreună şi să încetăm să mai amânăm lucrurile. Trebuie să o facem pentru miliardele de oameni săraci, care sunt cel mai afectaţi de acest fenomen, pentru copiii copiilor noştrio şi pentru toţi acei oameni din lume ale căror voci au fost estompate de politica lăcomiei”.

În conferinţa de presă care a urmat galei premiilor Oscar, Leonardo DiCaprio a spus că a visat să câştige acest trofeu încă de la vârsta de patru ani.

”Am crescut în zona de est din Los Angeles. Eram foarte aproape de sediile marilor studiouri de la Hollywood. Am fost relaxat în această privinţă întreaga mea viaţă, dar am avut părinţi care mi-au permis să fac parte din această industrie, care m-au dus la audiţii în fiecare zi după şcoală. Să joc în astfel de poveşti a fost visul meu încă de la vârsta de 4 ani”, a adăugat starul hollywoodian. 

Aceasta a fost cea de-a şasea nominalizare la Oscar pentru Leonardo DiCaprio.  Pe parcursul carierei sale prestigioase, starul hollywoodian a primit patru nominalizări pentru interpretare, pentru rolurile din filmele ”What’s Eating Gilbert Grape” (1993), ”The Aviator” (2004), ”Blood Diamond” (2006) şi ”The Wolf of Wall Street” (2013), şi o nominalizare în calitate de producător, pentru filmul ”The Wolf of Wall Street”.

Bryan Cranston (”Trumbo”), Matt Damon (”The Martian”), Leonardo DiCaprio (”The Revenant”), Michael Fassbender (”Steve Jobs”) şi Eddie Redmayne (”The Danish Girl”) sunt artiştii care au fost nominalizaţi în acest an la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”.

În 2015, acest trofeu a fost câştigat de actorul britanic Eddie Redmayne, pentru rolul interpretat în filmul ”The Theory of Everything”. 

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Academia de film americană acordă trofee în 24 de categorii.

Ceremonia a fost prezentată de actorul de comedie Chris Rock, care a fost gazda evenimentului şi în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.