Leonardo DiCaprio, protagonistul filmului ”The Revenant”, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal la cea de-a 88-a gală de decernare a trofeelor atribuite de Academia de film americană, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul ”The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant” este o dramă despre răzbunare şi supravieţuire. 

În acest film, Leonardo DiCaprio interpretează rolul unui vânător şi comerciant de blănuri, Hugh Glass, care, după ce est atacat de un urs, este părăsit în pădure de colegii săi, într-o expediţie organizată în America de Nord, în anii 1820. Însă el reuşeşte să supravieţuiască, în pofida condiţiilor vitrege ale iernii americane, şi vrea să se răzbune.

Aceasta a fost cea de-a şasea nominalizare la Oscar pentru Leonardo DiCaprio.  Pe parcursul carierei sale prestigioase, starul hollywoodian a primit patru nominalizări pentru interpretare, pentru rolurile din filmele ”What’s Eating Gilbert Grape” (1993), ”The Aviator” (2004), ”Blood Diamond” (2006) şi ”The Wolf of Wall Street” (2013), şi o nominalizare în calitate de producător, pentru filmul ”The Wolf of Wall Street”. 

Bryan Cranston (”Trumbo”), Matt Damon (”The Martian”), Leonardo DiCaprio (”The Revenant”), Michael Fassbender (”Steve Jobs”) şi Eddie Redmayne (”The Danish Girl”) sunt artiştii care au fost nominalizaţi în acest an la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”. 

În 2015, acest trofeu a fost câştigat de actorul britanic Eddie Redmayne, pentru rolul interpretat în filmul ”The Theory of Everything”. 

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar se desfăşoară la ora publicării acestor informaţii, în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles. 

Academia de film americană acordă trofee în 24 de categorii. 

Ceremonia este prezentată de actorul de comedie Chris Rock, care a fost gazda evenimentului şi în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.