„La Camarista”, de Lila Avilés, a obţinut marele premiu al celei de-a 16-a ediţii a Festivalului de Film de la Morelia, vineri seară, când Alonso Ruizpalacios a fost premiat pentru regia filmului „Museo”, cu Gael Garcia Bernal în rol principal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul de debut al Lilei Avilés spune povestea unei tinere care lucrează ca menajeră într-un hotel de lux din Ciudad de Mexico. Filmul a avut premiera toamna aceasta, la Festivalul de la Toronto, şi s-a bucurat de cronici favorabile.

„La Camarista” a primit şi premiul Asociaţiei Presei Mexicane pentru cel mai bun film.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Alonso Ruizpalacios, pentru „Museo”, care a avut premiera în competiţia de la Berlinala de anul acesta. În plus, filmul a primit şi premiul publicului la festivalul mexican.

Regizorul mexican Alfonso Cuarón, stabilit la Londra, şi-a prezentat în festival aclamatul „Roma” şi a susţinut un masterclass moderat de Pawel Pawlikowski. Ambii cineaşti au fost recompensaţi în festivalul de la Morelia cu premii pentru întreaga carieră.

„Roma” va fi lansat anul acesta pe platforma Netflix, iar filmul va rula doar în câteva cinematografe din Statele Unite.

La Festivalul de la Morelia a fost prezent şi cineastul Damien Chazelle, premiat cu Oscar pentru „La La Land”, acum pentru a îşi prezeta cel mai recent lungmetraj, „First Man”, cu Ryan Gosling în rol principal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.