„La Belle Époque”, de Nicolas Bedos, şi „Dolor y gloria”, de Pedro Almodovar, se numără între cele mai urmărite filme la cea de-a 14-a ediţie a TIFF Sibiu şi prima organizată exclusiv în aer liber, care s-a încheiat duminică seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate cele 500 de locuri disponibile în Piaţa Mare din Sibiu au fost ocupate în fiecare dintre cele patru seri. 

Comedia romantică „La Belle Époque/ Cei mai frumoşi ani” (r. Nicolas Bedos), cu Daniel Auteuil şi Fanny Ardant, şi drama „Durere şi glorie/ Dolor y gloria” (r. Pedro Almodovar), selectat în competiţie la Cannes 2019 şi nominalizat la Oscar, au fost între preferatele publicului, care a ales să vizioneze şi „Babyteeth: Prima iubire”, debutul australiencei Shannon Murphy, distins anul acesta cu Trofeul Transilvania şi câştigător al Premiului Publicului, şi „Corpus Christi” (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei pentru o nominalizare la Oscar 2020, un film inspirat din fapte reale, despre fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot, în ciuda cazierului său. 

Un număr mare de spectatori a ales să vadă „Şi atunci… ce e libertatea?”, semnat de Andrei Zincă, prezentat la Sibiu de actorii Nicodim Ungureanu şi Magda Catone, dar şi comedia muzicală „Soţii de militari/ Military Wives” (r.  Peter Cattaneo), bazată pe o povestea reală.

Duminică, în încheiere, a avut loc un concert al trupei Urma, care semnează coloana sonoră a filmului „Urma”, debutul în regie al actorului Dorian Boguţă. Concertul a fost urmat de o proiecţie specială, la finalul căreia, actorul Marin Grigore şi producătoarea Oana Giurgiu au răspuns întrebărilor venite din partea spectatorilor.

O dezbatere amplă a avut loc şi la finalul proiecţiei documentarului „colectiv”, la care au participat, între alţii, regizorul Alexander Nanau şi scenarista Antoaneta Opriş.

Filme de la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional Transilvania, dar şi alte pelicule premiate pot fi vizionate la Bucureşti, în fiecare weekend, până pe 27 septembrie, la Cinema sub clar de lună. Proiecţiile au loc în aer liber, vinerea, sâmbăta şi duminica, într-un spaţiu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A, care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranţă sanitară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.