Klaus Iohannis, alături de soţia sa, efectuează o vizită oficială de două zile în Israel. În prima zi a vizitei, preşedintele român s-a întâlnit cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, iar apoi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu. În a doua parte a zilei, şeful statului a efectuat o vizită la Mormântul Sfânt după care s-a văzut cu Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A doua zi a vizitei lui Klaus Iohannis va începe cu depunerea unei coroane de flori la mormântul lui Theodor Herzl, părintele mişcării sioniste ce a dus la întemeirea statului Israel în 1948. Apoi preşedintele va merge la Memorialul ”Yad Vashem”, închinat celor 6.000.000 de evrei ucişi în Holocaust. 

Pe plan politic, Iohannis va avea mai întâi discuţii cu liderul opoziţiei parlamentare, Isaak Herzog, urmate de o întrevedere cu preşedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein. 

Ziua se va încheia cu o vizită la Aşezământul Bisericii Ortodoxe Române din Ţara Sfântă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.