Cea de-a XIII-a ediţie a KINOdiseea, festival internaţional de film pentru publicul tânăr, va avea loc la Bucureşti între 24 şi 28 septembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, în Parcul Naţional şi librăria Cărtureşti Verona. Participarea la toate evenimentele este gratuită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, competiţia de lungmetraje pentru copii cu vârste între 3 şi 14 ani, familie şi profesori - KINOdiseea Junior - aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Eforie, zece filme premiate la Berlinală şi festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Zlin, BUFF, Kristiansand şi Kiev.

Ediţia va fi deschisă, pe 24 septembrie, de la ora 19:00, la Cinema Eforie, cu proiecţia filmului românesc „Străjerii Deltei”, în prezenţa regizorului Liviu Mărghidan, a actorilor şi a altor membri ai echipei. Lungmetrajul spune povestea mai multor copii care îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Misiunea lor devine şi mai importantă.

Pentru a-l omagia pe Hayao Miyazaki, regizorul japonez cofondator al Studiourilor Ghibli, autor al unor animaţii emblematice, publicul va putea urmări, în aer liber, în Parcul Naţional, lungmetrajele de animaţie „Călătoria cu Chihiro/ Spirited Away”, „Vecinul meu, Totoro/ My Neighbor Totoro” şi „Ponyo”. Retrospectiva este realizată în parteneriat cu Asia Fest.

Pe lângă filme, copiii vor putea participa la ateliere de incursiune în lumea cinematografiei, la librăria Cărtureşti Verona, şi la spectacole de magie cu actorul Costin Teodorescu, spectacole de pantomimă, picioroange, scenete ale unor personaje Disney, susţinute de Royal Entertainment, la Cinema Gloria.

Ca în fiecare an, competiţia internaţională de lungmetraje KINOdiseea Junior va fi prezidată de un juriu de profesionişti, din care fac parte regizoarea Anca Damian, producătoarea de film Gabriela Suciu şi Cătălin Anchidin, profesionist în comunicare din industria filmului.

Mai multe detalii despre filmele din competiţie şi programul festivalului vor fi curând disponibile pe site-ul kinodiseea.ro.

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, finantat de Ministerul Culturii. Proiectul e finanţat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.