Actorii Kiefer Sutherland, Jim Carrey, Matthew McConaughey şi Sharon Stone se numără între actorii care i-au adus un omagiu lui Joel Schumacher, un regizor „curajos”, gata oricând să îşi asume riscuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joel Schumacher, regizor al unor filme ca „The Phantom of the Opera”, „Batman Forever”, „Batman and Robin”, „Falling Down” şi „Lost Boys”, a murit pe 22 iunie, la New York, din cauza unui cancer, la vârsta de 80 de ani.

Sutherland, care a jucat între altele în „The Lost Boys” şi „Phone Booth”, a spus că „bucuria, spiritul şi talentul lui vor continua să trăiască”.

„Mi-a oferit oportunităţii şi lecţii pe tot parcursul vieţii. Amprenta lui asupra culturii moderne şi a filmului va dăinui mereu”.

Carrey, care a făcut parte din distribuţia „Batman Forever” şi „The Number 23”, şi-a amintit: „A văzut în mine lucruri mai profunde decât majoritatea şi a dus o viaţă minunat de creativă şi curajoasă. Sunt recunoscător că l-am avut prieten”. 

Actriţa Minnie Driver, care a jucat în adaptarea „The Phantom of the Opera”, a spus despre cineast că a fost „cel mai amuzant şi mai şic regizor cu care am lucrat vreodată”.

Matthew McConaughey, care s-a remarcat în „A Time to Kill” (1996), a declarat pentru Variety că îi datorează lui Schumacher cariera sa. „Joel nu doar că a riscat cu mine, dar a luptat pentru mine... Nu văd cum cariera mea ar fi ajuns în locurile minunate în care a ajuns dacă Joel Schumacher nu ar fi crezut în mine atunci”.

Alegerea a fost semnalată şi de George Clooney, protagonist în „Batman and Robin”, care a transmis publicaţiei Variety că şansa lui McConaughey a reprezentat-o distrubuirea în „A Time To Kill”. „Studioul voia un star, Joel l-a vrut pe el”.

Corey Feldman, care a jucat în „The Lost Boys”, a spus că regizorul a fost „un suflet frumos”, care i-a trimis mesaje de susţinere până aproape de finalul vieţii.

Actriţa şi prezentatoarea Padma Lakshmi l-a descris ca fiind „spiritual şi înţelept”. „Era blând şi mereu avea cel mai bun sfat”. Iar actriţa Sharon Stone a notat: „Te iubesc. Îi va fi simţită absenţa”.

Cineastul Kevin Smith a scris pe Twitter: „Nu putea fi mai drăguţ şi mai primitor”.

Într-un interviu, Joel Schumacher declara: „Dacă iubeşti un film, există sute de oameni care l-au făcut atrăgător pentru tine. Dacă nu îţi place, dă vina pe regizor. Pentru asta numele nostru este acolo”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.