Cântăreaţa pop Kesha şi producătorul muzical Dr. Luke au ajuns la un acord pentru a soluţiona un proces de defăimare care durează de ani de zile, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kesha, pe numele complet Kesha Rose Sebert, a devenit celebră cu hiturile Tik Tok şi We R Who We R, produse de Dr. Luke. Ea l-a dat în judecată pe acesta în 2014, încercând să anuleze contractul lor deoarece, potrivit avocaţilor ei, el "a abuzat-o sexual, fizic, verbal şi emoţional până la punctul în care artista aproape şi-a pierdut viaţa".

Acuzaţiile de abuz au inclus două cazuri în care Kesha a susţinut că Gottwald a drogat-o şi a violat-o.

La rândul său, Lukasz Gottwald, cunoscut sub numele de Dr. Luke, a dat-o în judecată pe Kesha în 2014, spunând că aceasta a fabricat acuzaţiile de viol împotriva sa pentru a scăpa de contractul de înregistrare.

Într-o declaraţie identică pe care fiecare cei doi au postat-o pe conturile de Instagram, Kesha şi Dr. Luke au anunţat joi că au "căzut de acord asupra rezolvării" cazului.

Termenii înţelegerii nu au fost făcuţi publici şi niciunul dintre ei nu şi-a asumat vreo vină.

"Aştept cu nerăbdare să închid acest capitol din viaţa mea şi să încep unul nou", a declarat cântăreaţa Kesha.

La rândul său, Dr. Luke a declarat că a venit momentul să "lase în urmă" această problemă dificilă şi să-şi continue viaţa.

Înţelegerea extrajudiciară vine la câteva zile după ce instanţa supremă din New York i-a oferit Keshei o victorie juridică semnificativă. Curtea de Apel din New York a constatat că Dr. Luke este o figură publică şi, prin urmare, ar trebui să dovedească faptul că Kesha a acţionat cu "rea-voinţă", dacă vrea să aibă câştig de cauză. Procesul ar fi trebuit să înceapă la 19 iulie.

De asemenea, instanţa a mai spus că Keshei ar trebui să i se permită să depună plângeri împotriva lui Dr. Luke pentru suferinţă emoţională, daune şi cheltuieli de judecată. Hotărârea a anulat decizii ale unor instanţe inferioare împotriva Keshei, deschizând calea pentru ca dosarul ei să ajungă la proces.

În 2014, Kesha l-a dat în judecată pe Dr. Luke şi Sony Group pentru a renunţa la contractul de înregistrare a mai multor albume, spunând că producătorul a drogat-o şi a violat-o în 2005. Dr. Luke a dat-o apoi în judecată pentru defăimare, negând faptele şi spunând că artista a făcut o serie de declaraţii false pe reţelele sociale, în plângerile depuse la tribunal şi în mesajele text trimise prietenei sale, vedeta pop Lady Gaga.

"Doar Dumnezeu ştie ce s-a întâmplat în acea noapte", se arată în declaraţia Keshei postată joi pe Instagram, care adăugă: "Aşa cum am spus întotdeauna, nu pot povesti tot ce s-a întâmplat. (...) Nu doresc nimic altceva decât pace tuturor părţilor implicate".

Dr. Luke, care a înregistrat hituri pentru Katy Perry, Avril Lavigne şi Flo Rida, a declarat că este recunoscător că poate "să lase în urmă această problemă dificilă şi să meargă mai departe". "Apreciez faptul că Kesha recunoaşte din nou că nu poate povesti ce s-a întâmplat în acea noapte din 2005 şi sunt absolut sigur că nu s-a întâmplat nimic", a spus el. "Nu am drogat-o sau agresat-o niciodată şi nu aş face niciodată asta nimănui. De dragul familiei mele, am luptat din răsputeri pentru a-mi reabilita numele timp de aproape 10 ani", a continuat el.

Producătorul încheie prin a spune: "Îi doresc Keshei tot binele".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.