Keith Richards de la Rolling Stones, care deţine 1.000 de chitare, se luptă cu artrita care i-a afectat modul în care cântă. "Destul de amuzant, nu mă îndoiesc că a avut loc, dar nu am nicio durere: este un fel de versiune benignă", a declarat el pentru emisiunea "Today" de la BBC Radio 4. "Cred că dacă am încetinit puţin, probabil că se datorează mai mult vârstei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şi, de asemenea, mi s-a părut interesant că, atunci când sunt de genul: "Nu mai pot să fac asta", chitara îmi va arăta că există o altă modalitate de a face asta. Un deget va merge într-un spaţiu diferit şi aici tocmai s-a deschis o uşă cu totul nouă". 

Richards, în vârstă de 79 de ani, a vorbit în contextul în care trupa lansează "Hackney Diamonds", primul său album de studio în 18 ani.

Decizia de a se întoarce în studio, a spus el, a venit atunci când Mick Jagger a sugerat acest lucru la sfârşitul turneului de aniversare a 60 de ani al trupei de anul trecut. "Şi pentru prima dată m-a apucat în locul potrivit", spune Richards. "Pentru că întotdeauna am vrut să înregistrez cu trupa cât mai curând posibil după ce încheie un turneu, pentru că atunci este rodată".

Titluri de piese precum "Angry" şi "Live by the Sword" sugerează că este un album antagonist - iar titlul albumului este un termen din argoul londonez pentru mărgelele de sticlă spartă de pe stradă după un jaf. "Mick scrie versurile", a spus Richards.

"Dar are ceva angoasă în el şi am spus: "Ei bine, hai să o folosim pentru că solistul trebuie să vrea să cânte materialul".

"Lui Mick dacă i se dă un cântec care nu-l interesează cu adevărat, îl poate cânta cu adevărat rău. Şi poate că acesta este unul dintre motivele pentru care a durat 18 ani, pentru că valurile de entuziasm ale lui Mick vin şi pleacă". 

Au încercat să păstreze albumul cât mai "simplu posibil", a spus el. "Şi de fapt am înregistrat acest disc pentru a fi un disc de vinil, cu o copertă şi o chestie de plastic pe care o scoţi şi o pui pe platan". 

Despre vinil, a spus el: "Este de departe cel mai bun sunet dacă vrei cu adevărat să asculţi un disc. Acum se folosesc sintetizatoare. Acum avem inteligenţa artificială, care este şi mai superficială, este artificială". 

Printre artiştii invitaţi pe album se numără Lady Gaga şi Stevie Wonder. "Ceea ce se întâmplă numai când înregistrezi în Los Angeles, ha ha ha: ghici cine a trecut pe aici!".

"Lady Gaga este o adevărată figură", a adăugat Richards. "Îmi place să lucrez cu ea pentru că are o atitudine grozavă faţă de lucruri şi o voce grozavă, iar eu mi-am dorit întotdeauna să o văd cântând împotriva lui Mick". 

Planul, a spus el, este de a o lua în turneu anul viitor "cât timp toată lumea este încă în picioare".

Întrebat dacă Rolling Stones se va opri vreodată din turnee, Richards a râs. "Răspunsul meu este că nu sunt Nostradamus. Bineînţeles că se va termina la un moment dat, dar toată lumea este în formă. Nu există o grabă deosebită. Ne distrăm de minune făcând asta. Şi cu asta ne ocupăm". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.