Rapperul american Kanye West a dat în judecată compania de asigurări Lloyd's of London, cerându-i plata unor daune în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari, pentru că nu i-a acordat despăgubirea pentru concertele pe care artistul le-a anulat în luna noiembire, în cadrul turneului Saint Pablo, informează bbc.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii companiei rapperului, Very Good Touring, susţin că Lloyd's of London ar sugera că va refuza să plătească, aducând ca argument stărea de sănătate a artistului, cauzată de consumul de marijuana, care a dus la anularea concertelor. Artistul neagă această acuzaţie.

În noiembrie, Kanye West a anulat ultimele 21 de concerte pe care trebuia să le susţină în cadrul turneului Saint Pablo şi a fost internat în spital.

Compania Very Good Touring cere plata unor daune în valoare de peste 9,8 milioane de dolari şi solicită, de asemenea, plata unei dobânzi pentru presupusa încălcare de contract.

”Nu au explicat clar motivul pentu care nu au plătit încă şi nu au oferit niciun indiciu potrivit căruia intenţionează să plătească sau să refuze, aducând argumentul că artistul ar fi consumat marijuana”, a declarat Howard King, avocatul companiei rapperului.

Potrivit procesului intentat, Lloyd's of London ar fi primit de la rapper ”sute de mii de dolari” pentru acoperirea costurilor unei eventuale anulări a concertelor.

Turneul Saint Pablo ar fi trebuit să se încheie pe 31 decembrie, dar a fost anulat după ce rapperul a petrecut opt zile într-un centru neuropsihiatric la UCLA Medical Center din Los Angeles.

Howard King a negat acuzaţiile potrivit cărora consumul de canabis a dus la starea de sănătate ”gravă” a artistului.

Potrivit documentelor procesului, consultate mai întâi de The Hollywood Reporter, compania Lloyd's of London a angajat un avocat pentru a dezvolta acest argument.

”Apelând imediat la un consilier juridic arată clar că obiectivul acestei companii este să obţină orice pretext, indiferent cât de departe ar fi de adevăr, pentru a refuza să plătească sau pentru a încerca să justifice o posibilă negociere pentru reducerea sumei datorate”, a spus Howard King.

El mai acuză compania de asigurări că a dezvăluit informaţii confidenţiale despre Kanye West către mai multe publicaţii, cu scopul de a intimida artistul, astfel încât acesta să nu intenteze un proces.

Howard King a mai afirmat că Lloyd's of London obişnuieşte să accepte sume mari de la clienţi şi apoi să desfăşoare anchete ”fără sfârşit” pentru a evita să plătească.

Un purtător de cuvânt al companiei Lloyd's of London a refuzat să comenteze.

Kanye West a fost internat în spital după ce a făcut o serie de comentarii controversate pe scenă, între care s-a numărat unul despre rapperul Jay-Z, care ar fi plătit asasini să îl ucidă, dar şi unul despre Mark Zuckerberg, fondatorul platformei de socializare Facebook, care nu i-ar fi plătit o datorie de 53 de milioane de dolari. Rapperul a mai spus, în faţa unui public din California, că nu a votat pentru alegerea preedintelui SUA, dar că dacă ar fi votat, l-ar fi ales pe Donald Trump.

Kanye West, născut pe 8 iunie 1977, este rapper şi producător muzical, devenit cunoscut la începutul anilor 2000. Artistul a lansat opt albume de studio - dintre care unul în colaborare cu Jay Z -, care s-au vândut în peste 32 milioane de copii şi au generat peste 100 milioane de descărcări digitale. Kanye West a câştigat 21 premii Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.