Cântăreţul canadian Justin Bieber a dezvăluit într-un videoclip postat pe contul de Instagram că suferă de paralizie facială cauzată de sindromul Ramsay Hunt, după ce a anulat spectacolele din această săptămână, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După cum puteţi vedea, acest ochi nu clipeşte. Nu pot să zâmbesc pe această parte a feţei... Deci, am o paralizie completă pe partea aceasta a feţei”, a spus el.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Justin Bieber (@justinbieber)

Sindromul Ramsay Hunt apare atunci când zona zoster afectează nervul facial de lângă urechi, spun experţii medicali.

La începutul acestei săptămâni, cântăreţul a anulat trei spectacole din turneul Bieber’s Justice World Tour, care a început în februarie.

”Sindromul a apărut din cauza acestui virus care îmi atacă nervul din ureche şi nervii faciali şi a cauzat paralizia feţei”, a spus cântăreţul canadian în videoclipul de trei minute, indicând că partea dreaptă a feţei i-a fost afectată.

El le-a cerut fanilor săi să aibă răbdare şi a spus că nu este ”capabil”, ”din punct de vedere fizic” să onoreze concertele viitoare.

De asemenea, Bieber a încercat să zâmbească şi să clipească, arătându-le celor 240 de milioane de urmăritori cum partea dreaptă a feţei nu i se poate mişca.

”Acest lucru este destul de grav, după cum puteţi vedea. Mi-aş dori să nu fie aşa, dar, evident, corpul meu îmi spune că trebuie să încetinesc”, a subliniat el.

”Sper că înţelegeţi. Voi folosi timpul acesta doar pentru a mă odihni şi a mă relaxa şi a-mi reveni sută la sută, astfel încât să pot face ceea ce m-am născut să fac”, a continuat artistul.

Bieber a adăugat că a făcut exerciţii faciale pentru ”a-şi reveni la normal”, dar că nu ştie cât va dura perioada de recuperare.

Artistul urma să cânte la Washington DC şi Toronto la începutul acestei săptămâni şi în New York şi Los Angeles în săptămânile următoare.

Potrivit Clinicii Mayo din SUA, ”pe lângă erupţia dureroasă cauzată de zona zoster, sindromul Ramsay Hunt poate provoca paralizie facială şi pierderea auzului la urechea afectată”.

Clinica Mayo precizează că în cazul majorităţii persoanelor afectate, simptomele sindromului Ramsay Hunt sunt temporare, dar pot deveni permanente.

Incapacitatea pacienţilor de a închide o pleoapă poate provoca, de asemenea, dureri oculare şi vedere înceţoşată, iar sindromul este apare cel mai frecvent la persoanele de peste 60 de ani.

În martie, soţia cântăreţului, Hailey Bieber, a fost internată în spital din cauza unui cheag de sânge în creier.

În luna mai, Hailey a dezvăluit că a suferit un accident vascular cerebral şi a fost supusă unei  intervenţii chirurgicale pentru a închide o gaură din inimă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.