Continuarea "Jurassic World Dominion" de la Universal s-a menţinut pe prima poziţie în box office-ul nord-american şi a generat 58,6 milioane de dolari din 4.697 de cinematografe în al doilea weekend de lansare, totalul la nivel naţional ajungând la 259 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lightyear", o poveste spin-off plasată în universul "Toy Story" al Pixar, a debutat modest pe locul doi în clasament, adunând o sumă de 51 de milioane de dolari din 4.255 de cinematografe din America de Nord. Filmul a costat 200 de milioane de dolari pentru a fi produs şi alte zeci de milioane pentru a fi comercializat, potrivit Variety. 

La nivel internaţional, "Lightyear" a câştigat 34,6 milioane de dolari de pe 43 de pieţe, totalul global fiind de 85,6 milioane de dolari. Filmul a fost interzis pe pieţele străine mai mici, inclusiv în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, din cauza unui sărut între persoane de acelaşi sex.

"Lightyear" este primul film Pixar care rulează pe marele ecran în mai bine de doi ani - de la "Onward" în martie 2020. În timpul pandemiei, trei dintre titlurile studioului de animaţie - "Soul", "Luca" şi "Turning Red" - au fost difuzate direct pe Disney+.

Pe locul al treilea, "Top Gun: Maverick" continuă succesul, înregitrând 44 de milioane de dolari din 4.035 de locaţii din America de Nord, cu o scădere redusă de 15% faţă de weekendul trecut. Până în prezent, continuarea filmului "Top Gun" din 1986 a încasat 466 de milioane de dolari în SUA şi Canada şi 885 de milioane de dolari la nivel global, devenind cel mai mare blockbuster din cariera lui Tom Cruise.

"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" de la Disney a ocupat locul 4 cu 4,2 milioane de dolari din 2.455 de locaţii. După şapte weekend-uri pe marele ecran, continuarea cărţii de benzi desenate Marvel a strâns o sumă impresionantă de 405,1 milioane de dolari în America de Nord.

O altă producţie Disney, "The Bob’s Burgers Movie", a completat topul, pe cinci. Filmul, o continuare pe marele ecran a popularului serial TV, a încasat 1,1 milioane de dolari din 1.350 de locuri. După patru weekenduri de la lansare, "The Bob’s Burgers Movie” a generat 29 de milioane de dolari la box office-ul intern.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.