Lungmetrajul „Jumanji: The Next Level”, cu Dwayne Johnson şi Kevin Hart în distribuţie, conduce box office-ul nord-american de weekend, unde „Richard Jewell” a înregistrat cel mai slab debut în patru decenii pentru cineastul Clint Eastwood.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul de aventuri regizat de Jake Kasdan a debutat pe primul loc în clasamentul nord-american, cu încasări de 60,1 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Din distribuţia filmului mai fac parte Karen Gillan, Jack Black, Danny DeVito şi Danny Glover.

După trei săptămâni petrecute pe primul loc, animaţia „Frozen II” a coborât acum pe poziţia secundă. În al patrulea weekend de la debut, filmul a generat încasări de 19,1 milioane de dolari.

Comedia „Knives Out”, ce spune povestea unui detectiv care investighează moartea patriarhului unei familii excentrice, a coborât un loc în top, până pe trei, după ce a generat încasări de 9,2 milioane de dolari în al treilea weekend de la premieră. Filmul este regizat de Rian Johnson, iar din distribuţie fac parte Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas şi Jamie Lee Curtis.

În ciuda criticilor favorabile, drama „Richard Jewell” a lui Clint Eastwood bazată pe întâmplări reale a debutat cu încasări de 5 milioane de dolari, pe locul al patrulea. Pentru cineastul în vârstă de 89 de ani este unul dintre cele mai dezamăgitoare debuturi. Cel mai recent, „Bronco Billy” a înregistrat recordul negativ, cu încasări de 3,7 milioane de dolari, la debutul din 1980.

Filmul spune povestea adevărată a lui Richard Jewell, agent de securitate a cărui viaţă a fost dată peste cap după ce presa l-a numit posibil suspect în atacul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. Jewell a anunţat existenţa unui rucsac cu bombă şi a ajutat la degajarea zonei, doar pentru a se găsi apoi în postura de a fi suspectat că a avut de-a face cu atentatul. El a fost achitat de calitatea de suspect după trei luni şi a murit în 2007 din cauza unui atac de cord, la vârsta de 44 de ani.

Thrillerul „Black Christmas” a debutat pe locul al cincilea, cu încasări de 4,4 milioane de dolari. Filmul spune povestea unor studente care, în vacanţa de Crăciun, sunt urmărite de un individ care se dovedeşte a fi parte dintr-o conspiraţie.

Filmul biografic „Ford v Ferrari”, cu Matt Damon şi Christian Bale în distribuţie, a coborât trei locuri în top, până pe şase, cu încasări de 4,1 milioane de dolari în al cincilea weekend de la premieră.

Tot trei locuri a coborât şi drama „Queen & Slim”, cu Daniel Kaluuya şi Jodie Turner-Smith în distribuţie, clasându-se pe locul al şaptelea. Filmul a generat încasări de 3,6 milioane de dolari în al treilea weekend de la debut.

„A Beautiful Day in the Neighbohood”, cu Tom Hanks în rolul vedetei de televiziune Fred Rogers, s-a clasat pe locul al optulea, în coborâre trei poziţii, după ce, în al patrulea weekend de la premieră, a generat încasări de 3,3 milioane de dolari.

Locul al nouălea a fost ocupat de drama biografică „Dark Waters”, regizată de Todd Haynes, cu Mark Ruffalo în rol principal. Ea a generat încasări de 2 milioane de dolari în al patrulea weekend de top.

Thrillerul „21 Bridges”, cu Chadwick Boseman în rol principal, s-a clasat pe poziţia a zecea, cu încasări de 1,1 milioane de dolari, în al patrulea weekend de la premieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.