Companiile lui Michael Jackson nu aveau obligaţia legală de a proteja băieţii de abuzurile sexuale, a decis luni un judecător care a respins un proces deschis în urmă cu mai mulţi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wade Robson, unul dintre subiecţii documentarului „Leaving Neverland” (HBO), a deschis procesul în 2013. El susţine că Jackson a început să îl abuzeze sexual în 1990, când Robson avea vârsta de 7 ani, şi a continuat să facă asta până în 1997.

Procesul a fost respins iniţial în baza termenului de prescripţie, dar a fost relansat în 2020, după ce California a modificat legea statală pentru a da reclamanţilor în cazuri de abuz sexual asupra minorilor mai mult timp să iniţieze acţiuni legale.

Robson a acuzat MJJ Productions şi MJJ Ventures, corporaţii de servicii personale ale lui Jackson, că au facilitat abuzurile cântăreţului faţă de el şi de alţii.

În decizia sa, judecătorul Mark A. Young a susţinut că aceste companii nu au avut capacitatea de a-l controla pe Michael Jackson pentru că starul le-a deţinut în totalitate de-a lungul vieţii lui.

Avocatul lui Robson, Vince Finaldi, a spus că va face apel în cazul acestei hotărâri.

„Dacă va fi menţinută, decizia va stabili un precedent periculos ce va face ca mii de copii care lucrează în industria divertismentului să fie vulnerabili în faţa abuzurilor sexuale ale persoanelor în funcţii de putere. Copiii statului nostru merită protecţie şi nu ne vom opri să luptăm până ce nu ne asigurăm că fiecare copil este în siguranţă”, a spus avocatul într-un comunicat, citează Variety.

Young a respins din aceleaşi motive, în octombrie 2020, un proces similar deschis de James Safechuck, celălalt subiect al documentarului „Leaving Neverland” lansat în 2019. Acest caz este acum în faza de apel.

Avocaţii lui Michael Jackson au negat acuzaţiile de abuz şi au învinuit, la rândul lor, HBO că a încălcat cu acest documentar un acord de non-denigrare. Cazul a fost trimis la arbitraj, în ciuda obiecţiilor HBO, care susţine că Jackson Estate caută să înăbuşe acuzaţiile de abuz sexual asupra minorilor.

Jonathan Steinsapir, care a reprezentat companiile lui Jackson în procesul cu Robson, a transmis luni că reclamantul a petrecut ultimii opt ani „urmărind acuzaţii neserioase în mai multe procese împotriva Michael Jackson Estate şi companiilor asociate cu aceasta” şi că decizia judecătorului arată că el nu are nicio bază.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.