Disney a anunţat, joi, un nou serial televizat din universul "Star Wars" cu actorul Jude Law cu ocazia unei convenţii în California la care nu a fost anunţat niciun nou lungmetraj, gigantul în divertisment concentrându-se pe streaming, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harrison Ford şi Ewan McGregor au apărut pe scenă în faţa unei mulţimi emoţionate, în apropiere de Los Angeles, pentru "Star Wars celebration", o convenţie care are loc anual, în mod regulat pentru lansarea unui nou film. 

Dar serialele televizate au dominat, joi seară, prezentarea de introducere în care fanii au descoperit extrase din seria "Andor" şi al treilea sezon din "The Mandalorian". 

Mai ales, Disney a confirmat crearea serialului "Skeleton Crew" în care va juca starul britanic Jude Law şi care va fi regizat de Jon Watts, regizorul ultimului "Spider-Man".

Prezentarea a debutat cu prezenţa lui Ewan McGregor şi Hayden Christensen, care şi-au reluat rolurile în a doua trilogie, difuzată în anii 2000, pentru serialul "Obi-Wan Kenobi".

Disney a cumpărat Lucasfilm şi franciza sa pentru 4 miliarde de dolari în 2012 şi a început imediat producţia unei noi trilogii şi filmele derivate "Solo" şi "Rogue One", dar şi-a diminuat ambiţiile pentru marele ecran.

Decizia gigantului de divertisment de a se axa pe serialele televizate a venit ca urmare a scăderii veniturilor din cinematografe, recenziilor destul de modeste pentru cele mai recente lungmetraje şi, mai ales, lansării ofertei sale de streaming.

Platforma Disney+ a câştigat mai mult de 130 de milioane de abonaţi de la lansare în 2019. 

Creatorul serialului de succes "The Mandalorian" Jon Favreau a mulţumit fanilor "Star Wars" pentru rolul acestei reuşite. "Aţi ajutat Disney+ să devină un succes când tocmai debuta", a spus el. 

Tony Gilroy, scenaristul "Jason Bourne", a anunţat că povestea noii serii "Andor" este plasată cu cinci ani înainte de cea din spin-off-ul "Rogue One" şi va fi formată din două sezoane de 12 episoade.

Jon Favreau a indicat şi faptul că filmările la serialul "Ahsoka" au debutat cu actriţa Rosario Dawson.

Convenţia este programată să continue până duminică în acest oraş de la sud de Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.