Trupa rock Judas Priest a amânat 25 de concerte din turneul nord-american după ce chitaristul Richie Faulkner a fost spitalizat din cauza unor „probleme grave la inimă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un comunicat emis de grup arată: „Cu mare regret, suntem nevoiţi să amânăm restul turneului american. Richie Faulkner are grave probleme medicale la inimă care l-au forţat să ajungă la spital, unde este tratat”.

Membrii trupei i-au urat recuperare rapidă şi au precizat că „de îndată ce vom avea noutăţi de la medicii lui legat de când vom putea reprograma concertele, vom anunţa”.

Turneul american al Judas Priest a început pe 8 septembrie, în Pennsylvania, iar cel mai recent show susţinut a avut loc în Louisville (Kentucky), weekendul trecut. Următorul concert era programat pentru 29 septembrie, în Denver.

Faulkner, în vârstă de 41 de ani, s-a alăturat grupului în 2011, când l-a înlocuit pe K. K. Downing.

Judas Priest sărbătoreşte, prin acest turneu, jumătate de secol de activitate. Turneul „50 Heavy Metal Years” urma să ajungă şi la Bucureşti, însă, din cauza pandemiei, concertul de aici a fost amânat pentru 2022.

Înfiinţată în Birmingham, în 1969, de chitaristul K.K. Downing şi basistul Ian Hill, trupa Judas Priest a lansat albumul de debut - „Rocka Rolla” - în 1974, după ce solistul Rob Halford, toboşarul John Hinch şi chitaristul Glenn Tipton s-au alăturat formaţiei. Grupul, considerat pionier al stilului heavy metal, a lansat 18 albume de studio, iar între cele mai cunoscute şi apreciate de critica de specialitate se numără „Sin after Sin” (1977), „Killing Machine” (1978, lansat drept „Hell Bent for Leather” în SUA), „British Steel” (1980), „Turbo” (1986) şi „Painkiller” (1990).

Grupul a câştigat un premiu Grammy în 2010, la categoria „Best Metal Performance”, şi a fost nominalizat pentru a fi inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2018 şi 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.